ZBOG VRIJEĐANJA ODVJETNIKA

Zdravko Mamić mora platiti 350 dnevnih dohodaka

Ponedjeljak, 20. siječnja 2014. 15:30 Napisao/la  SC

Šteta što je sutkinja uzela u obzir njegove formalne prihode, kaže odvjetnik Ivica Crnić

Zdravko Mamić nepravomoćnom presudom na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu proglašen je krivim za kazneno djelo protiv časti i ugleda Ivice Crnića. Mamić mora platiti novčanu kaznu u iznosu od 350 dnevnih dohodaka ili 128.310 kuna, roku isplate je dva mjeseca od pravomoćnosti presude. U slučaju da odbije plaćanje, bit će prisiljen platiti izrečenu kaznu putem ovlaštene institucije, a ako ni to bude moguće Mamić će morati raditi za opće dobro. Ako ne želi raditi ni za opće dobro, Mamić će u zatvor!

Mamić je kažnjen jer je naškodio časti i ugledu odvjetnika Eduarda Da Silve, sud nije uvažio Mamićevo objašnjenje da je postupio u afektu radi zaštite interesa njega i obitelji.

- Ispad je bio nepotreban i neutemeljen, izrekao je grube riječi, i nema osobe kojoj te riječi, bez obzira na značaj, je li javna ili privatna, ne bi bile uvredljive, jer riječi poput ti si monstrum, miš, kreten, za svaku osobu predstavljaju uvredu, glasi objašnjenje presude.

Inače, Mamić je mogao biti kažnjen novčanim iznosom u protuvrijednosti 500 dohodaka. Olakotna okolnost je pokušaj mirenja i isprika, otegotna okolnost je njegov recidiv.

U svemu je najzanimljivije da Mamićeva mjesečna primanja iznose 11.000 kuna, što za osobu takvog imovinskog statusa predstavlja sitniš.

- Šteta što je sutkinja uzela u obzir njegove formalne prihode, ali ne i imovinu poput luksuzne kuće na Tuškancu od 300 metara kvadratnih i 1000 kvadrata zemljišta, što ukazuje njegove prave imovinske prilike. Žalosti me i ponašanje FIFA-e, HNS-a i Dinama koji su do sada bezbroj puta slušali njegove prostačke izjave, nikada niti u jednom slučaju nitko nije reagirao, a riječ je o čovjeku koji je visoki sportski dužnosnik. Ovakva presuda je poziv imućnim ljudima: 'vrijeđajte i ne bojte se zakona,' rekao je Ivica Crnić.

Mamić je kažnjen jer je tijekom sudskog spora s Eduardom častio Crnića verbalnim uvredama tipa: Što mucaš, lažove? Ti si monstrum. Ti si spletkaroš, nisi više tatin sin, nego običan miš i monstrum. Izgledaš kao da si s placa došao! Ideš mi na k...., kretenu…

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.