Zdravko Mamić izbačen iz Dinama, "Dinamo - to smo mi" namjerava tužiti članove skupštine

Nedjelja, 04. studenog 2018. 09:16 Napisao/la  SC

Braća Mamić i Vrbanović nepravoćno osuđeni  zbog izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama i štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna

Zdravko Mamić
Zdravko Mamić

 

Udruga "Dinamo - to smo mi" obavijestila je javnostt da je iz Dinama izbačen Zdravko Mamić!

Zdravko je izbrisan iz registra članova zajedno sa Zoranom Mamićem i Damirom Vrbanovićem, svi redom nepravomoćno su osuđeni za izvlačenje novca iz kluba i neplaćanje poreza.

U obavijesti udruge stoji kako je do brisanja iz registra članova došlo na temelju zahtjeva Udruge "Dinamo - to smo mi" podnesenog u svibnju ove godine.

 - Nažalost na taj zahtjev iz kluba nam nikada nisu odgovorili, no uvjereni smo da se takvo nešto ne bi dogodilo da nismo predali naš zahtjev krajem svibnja. Zadovoljni smo da je naš pritisak i zahtjev urodio plodom i da Zdravko Mamić, kao i Zoran Mamić i Damir Vrbanović sada bar pravno više nemaju nikakve veze s klubom. Prije nekoliko godina to ne bi bilo moguće niti kao ideja, prenosi goal.hr izjavu Juraja Čošića, predsjednika Udruge "Dinamo - to smo mi"

Mamići i Vrbanović nepravomoćno su osuđeni zbog izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama i štete državnom proračunu od 12,2 milijuna kuna.

Zdravko Mamić pobjegao je u BiH.

 - Iduće što klub treba učiniti je zatražiti od njih da vrate protupravno stečenu imovinsku korist, što je Skupština Dinama propustila učiniti. Ako oni to neće učiniti, naravno da ćemo mi morati podnositi takav zahtjev, ali isto tako i tražiti odštetu i kaznenu odgovornost od članova Skupštine kluba koji su glasali da Dinamo nije oštećen što je sud u Osijeku jasno demantirao nepravomoćnom presudom, dodaje Čosič.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.