TAKO TO RADI MAMIĆ

Dinamo dovodi Ferhana Hasanija

Nedjelja, 20. siječnja 2013. 11:53 Napisao  I. V.

Nakon Sajida Husejinovića i Zvonka Pamića, Hasani je u kratkom roku postao treći igrač Dinama, koji se vraća iz Bundeslige

Ferhan Hasani novi je igrač Dinama. Hasani u Dinamo dolazi iz Wolfsburga dresove kojega nose Ivan Perišić i Ivica Olić. Iznos transfera nije objavljen, ali se sigurno kreće u granicama Dinamovih mogućnosti.

Nakon što je preko Sarajeva u Dinamo došao bivši igrač Werdera Sajid Husejinović, u Dinamo je preko Duisburga došao bivši igrač Leverkusena Zvonko Pamić. Hasani je u kratkom roku postao treći igrač Dinama, koji se nije uspio nametnuti u Bundesligi.

Zdravko Mamić vodi pametnu sportsku politiku budući da dovodi potentne i mlade igrače, koji zbog različitih razloga nisu prošli prvi bundesligaški filter. Povratkom u manje zahtjevno Dinamovo okruženje postoji velika vjerojatnost da će isti igrači za sezonu ili dvije izgledati na terenu toliko drugačije da će ih Mamić bez poteškoća moći ponovo plasirati na međunarodno tržište.

Primjer Domagoja Vide poslovni je obrazac, koji Mamić upražnjava praktično bez pogreške. Vida nije htio 2010. godine doći u Dinamo, iz Osijeka je otišao u Leverkusen gdje se nije uspio nametnuti. Nije bio problem u Vidinim kapacitetima nego u okolnostima u kojima mladi igrači sazrijevaju u HNL-u, koja se prema prosječnoj kvaliteti nalazi negdje na razmeđi između treće i četvrte europske kategorije.

Dinamo kao sudionik Lige prvaka sigurno spada u drugu jakosnu kategoriju što igračima omogućuje lakšu prilagodbu u jačim ligama. Vida je 2011. godine došao u Dinamo za 1,5 mil. eura, vrlo je brzo stekao status reprezentativca i tržišnu vrijednost od 5 mil. eura koliko je Dynamo Kiev platio zagrebačkom Dinamu odštetu.

Mamić realno očekuje da će Dinamo na isti način zaraditi od kupoprodaje Husejinovića, Pamića i Hasanija. Inače, 22-godišnji Hasani je makedonski reprezentativac, koji okomito igra na bokovima.

Ukratko, Hasani ima igrački profil kakav se Mamiću gotovo uvijek isplati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.