AGENCIJA POTVRDILA

Grad Zagreb zakonito financira Zdravka Mamića!

Srijeda, 19. lipnja 2013. 15:18 Napisao/la  SC

Dioničari Hajduka nisu uspjeli pronaći ništa nezakonito u poslovanju Dinama

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja donijela je rješenje po kojemu je Grad Zagreb u razdoblju od 2006. do 2012. godine financirao Dinamo sukladno Zakonu o sportu i Statutu Grada Zagreba. Oko 215 milijuna kuna iz gradskog proračuna u tom se razdoblju u blagajnu zagrebačkog kluba slilo prema slovu zakona. Agencija je istodobno odbacila prijavu malih dioničara Hajduka, koji su se žalili na nelojalnu tržišnu konkurenciju

- Grad Zagreb je u cijelosti postupio po Zakonu o sportu. Naša agencija je prijavu dioničara odbacila jer nije nadležna. U ovom slučaju riječ je o primjeni dva zakona koja imaju istu pravnu snagu u RH i mi nismo mogli utvrđivati radi li se potporama ili ne. Financiranje Dinama iz javnih proračunskih sredstava obavlja se putem programa javnih potreba sporta sukladno Zakonu o sportu, te sukladno Statutu Grada Zagreba koji donosi Skupština, kaže predsjednica Vijeća AZTN-a Olgica Spevec.

Nakon što je ministar Željko Jovanović potrošio godinu dana da bi bezuspješno pokušao dokazati sukob interesa Zdravka Mamića, ni dioničari Hajduka nisu uspjeli pronaći ništa nezakonito u poslovanju Dinama.

I što ćemo sad?

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.