Skupina nasilnika prekinula prijateljsku utakmicu između Dinama i Neftchija

Utorak, 10. srpnja 2012. 18:53 Napisao/la  SC

U 7. minuti prijateljske utakmice između Dinama i Neftchija, koja se u utorak poslijepodne počela igrati u Austriji, na teren su utrčali tzv. navijači

Nedugo nakon što je Dinamo objavio da na utakmici 2. kola pretkola Lige prvaka neće biti gostujućih navijača, uslijedio je odgovor iz baze.

U 7. minuti prijateljske utakmice između Dinama i Neftchija, koja se u utorak poslijepodne počela igrati u Austriji (Jenbach), na teren su utrčali tzv. navijači i prekinuli utakmicu! Utakmica je nastavljena u nabrijanoj atmosferi, tijekom drugog poluvremena dogodila se međusobna tučnjava na tribinama, napadi na nepristrane gledatelje…

Skupina huligana, samozvanih pripadnika Dinamove organizirane navijačke skupine, opet postaje "medijski junak dana". Bilo je upitno hoće li sudac dozvoliti nastavak dvoboja  s obzirom na to da su predstavnici Neftçija ustvrdili da ne žele igrati u takvim okolnostima. Pregovori su trajali šest minuta nakon čega su ipak nastavili dvoboj.

Sve je eruptiralo sredinom drugoga dijela kad su neredi osvanuli na tribini pa se preselili i u klupski restoran gdje su huligani, kako tvrde svjedoci, tukli svakoga tko im se našao na putu.  Zanimljivo, njihovi su prethodnici prije točno 10 godina, 8. Srpnja 2002. u austrijskom mjestašcu Lendorfu, također naprasno  prekinuli tadašnji pripremni ogled protiv Slovana iz Libereca - fizički su se obračunavali s policajcima pri čemu su kao oružje koristili klupe, stolove, boce... Slično je bilo i ovaj put.

 U 60. minuti utakmica je ponovo prekinuta, ali zbog jakog pljuska. Neftchi je od 28. minute vodio pogotkom Mehtiyeva. Inače, azerbejdžanski klub je prošle sezone bio Dinamov protivnik u 2. pretkolu Lige prvaka.  

Dinamo: Kelava, Vrsaljko, Vida, Tonel, Pokrivač (46 Beqiraj), Badelj, Kovačić, Rukavina (46 Tomečak), Sammir, (46 Alispahić), Ibanez, Čop.  

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.