POČINJE JESENSKA ŽETVA

Do kada Ante Čačić ostaje trener Dinama?

Nedjelja, 22. srpnja 2012. 11:25 Napisao/la  ZG

Treneru Dinama trese se stolica nakon remija protiv Ludogoreca i Intera

Dinamo neupitni, siguran, apsolutni, nedodirljivi prvak, a Inter vjerojatno zadnja momčad lige koja će se dogodine survati u Drugu HNL. Tako su otprilike sugerirale prognoze velikoga dijela medija uoči nove sezone HNL-a pa ovih 1:1 između Dinama i Intera usred Maksimira na samome startu mnogima podiže obrve. U čudu je gledao i sam Dinamov predsjednik Mirko Barišić.

- Ne znam što reći. 'Bad luck', provukao je Barišić neposredno nakon utakmice.

Na upit koji će trener voditi momčad u srijedu u uzvratu 2. pretkola Lige prvaka protiv Ludogoreca maksimirski je trener pomalo zagonetno uzvratio:

- Ante Čačić. Osim ako se sutra ne predomisli…

Perković: Bod od velike psihološke važnosti
Nisam zadovoljan s prvim poluvremenom, s načinom na koji smo ušli u utakmicu. U drugom smo dijelu igrali puno kvalitetnije, imali nekoliko situacija kad smo mogli još koji put poentirati. Zaslužili smo ovaj bod. Pa, osvojiti bod u Maksimiru velika je stvar, to će nam psihološki puno značiti, kaže Boro Perković, trener Intera

Sam je Čačić, pak, ne znajući za predsjednikove izjave, kratko govorio o samoj utakmici ne spominjući vlastiti status.

- Na otvaranju sezone očekivali smo sva tri boda, nismo uspjeli… Ova je utakmica kompromisno vođena, morali smo izvesti neplanirane izmjene zbog ozljeda Alispahića i Badelja. Neki igrači imaju tegoba, nisam želio riskirati… Alispahiću je pukla arkada, Badelj je dobio udarac u butni mišić, Sammir je igrao pod blokadom. Kako god, stvorili smo puno prilika i zaslužili pobjedu, ali gosti su iskoristili nepažnju naše uže obrane i odnijeli bod. Ma, možda je i bolje da se ovaj kiks dogodio danas nego u srijedu protiv Ludogoreca, istaknuo je Čačić.

Kako će se ovaj kiks odraziti na okršaj protiv Bugara?

- Neuspjeh se može odraziti onoliko koliko ga mi sami doživljavamo kao neuspjeh. Nastojali smo dobiti širi kadar igrača za srijedu. Nismo zabili ono što nam se ponudilo, dali smo gostima priliku i oni su to uzeli, kaže Čačić

Na spomen da je Inter među najizglednijim kandidatima za ispadanje u niži razred, Čačić je dodao:

- Triput sam bio u Interu, lani su jedva sačuvali prvoligaški status, nisu se pojačali… Otud i takva moja procjena, kazao je Čačić.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.