Pohađanje srednje škole obavezan uvjet za Dinamovu školu

Srijeda, 28. ožujka 2012. 17:49 Napisao/la  Z. G.

Zabrinjavajuće zvuči podatak da u starijim kategorijama samo 40 do 60 posto igrača redovito pohađa srednju školu. U Dinamu su odlučili to promijeniti i polaznicima svoje škole će kontrolirati i ocjene

Tko ne pohađa srednju školu, ne može u - Dinamovu školu. Tako su odlučili maksimirski čelnici dijelom ponukani i sve učestalijom pojavom da tinejdžeri, snivajući veliku nogometnu karijeru, posve zanemaruju obrazovanje. Zabrinjavajuće zvuči podatak da u starijim kategorijama samo 40 do 60 posto igrača redovito pohađa srednju školu. U Dinamu su odlučili promijeniti takvu praksu, a zanimljivo je da će mladim igračima ubuduće čak i kontrolirati  - ocjene! U klubu su ujedno i pojasnili razloge ovaklve akcije:

- Mnogi se mladi nogometaši, iako vrlo daroviti i perspektivni, ne uspijevaju profesionalno nametnuti u seniorskom nogometu, bilo zbog ozljeda ili raznih drugih okolnosti. Postotak je takvih igrača vrlo visok pa je Nogometna škola Dinamo odlučila da će s naraštajem starijih pionira, koji trenutačno završavaju osnovnu školu, od ljeta krenuti i obavezan upis u redovno srednjoškolsko obrazovanje. Iz navedenih je razloga Dinamo pokrenuo akciju kojom želi osigurati da djeca, uz to što razvijaju svoj talent, istodobno rade i na svom obrazovanju za budući život.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.