OLIVER ZELENIKA ISTIČE

Bilo je upitno hoću li ostati u Dinamu ili otići na posubu

Ponedjeljak, 12. kolovoza 2013. 16:51 Napisao/la  SC

 Gledam na Grega kao nekoga tko će mi pomoći da budem bolji, kaže Zelenika

Oliver Zelenika postao je prvi vratar Dinama načinom koji nitko nije očekivao. Ni trener Dinama Kruno Juričić kojemu Zdravko Mamić predbacujeGrzegorza Sandomierskija. Zašto je poljski vratar uopće doveden?

 

- Dinamo je veliki klub i normalna stvar je konkurencija. Uostalom, to nas sve tjera da budemo bolji. Greg je jako dobar golman, nasmijan i dobro raspoložen tako da smo se odmah sprijateljili. Ozbiljan klub na ovoj razini na kojoj je Dinamo mora imati dva kvalitetna rješenja na svakoj poziciji pa tako i onoj vratarskoj tako da se uopće ne zabrinjavam. Gledam na Grega kao nekoga tko će mi pomoći da budem još bolji, kaže Zelenika koji je u kratko vremenskom razdoblju dosegnuo zvijezde:

 

- Vraća mi se sve za što sam trenirao cijeli život. Svaki trening, svako rano dizanje za trening ili utakmicu, svako bacanje po kiši i blatu isplatilo se one sekunde kada je počela utakmica protiv Fole. Braniti za Dinamo na Maksimiru i to još u Ligi prvaka. To mi je bio san otkad sam kao klinac počeo trenirati i zaista sam presretan što mi se ostvario. Kada sam se vratio sa Svjetskog prvenstva u Turskoj je bilo upitno hoću li ostati u Dinamu ili ići negdje na posudbu, a danas branim u Dinamu. To je samo još jedan primjer kada se danas u sportu sve lako promijeni i da uvijek treba biti spreman iskoristiti priliku, kaže Zelenika.

 

U 20. godini Zelenika je praktično iz Rudeša, gdje je bio na posudbi, došao u situaciju da autoritativno drži pod kontrolom iskusne igrače na čelu s Josipom Šimunićem. Nije jednostavno dovikivati Šimuniću?

 

- Moram priznati da mi nije baš  ugodno, naš kapetan je profesionalni nogometaš otprilike koliko ja imam godina. Nije se ljutio, čak on meni daje savjete što trebam govoriti braničima i moram reći da zasada sve odlično funkcionira, pokrivamo jedni druge. Imam sreću što su ispred mene zaista sve odlični igrači i sjajni dečki koji mi hoće pomoći da svi skupa budemo što bolji; to mi jako puno znači, zaključuje Zelenika

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.