Najslabiji Dinamo jedva prošao Osijek, Zoran Mamić 'treninzima raspoloženja' priprema momčad za Petrolul

Ponedjeljak, 11. kolovoza 2014. 14:50 Napisao/la  P. M.

- Želio sam opet vidjeti radost na njihovim licima, želio sam da se smiju i vesele. To je jedini put povratka u pozitivu nakon golema šoka, rekao je Mamić

Pobjedom u Osijeku Dinamo je, baš poput Rijeke, ostao na maksimalnom učinku nakon prva četiri kola novog izdanja MAXtv Prve lige. Način na koji je upisan novi trobod ne ulijeva previše povjerenja pred teške ispite u domaćem prvenstvu i Europskoj ligi. Ondje će na putu ulaska modrih u grupnu fazu u drugoj uzastopnoj sezoni stajati rumunjski Petrolul iz Ploiestija. 'Rudari' već prijete, a Dinamova momčad izgleda slabo kao rijetko kada. Nagađa se o rasprodaji ovog i prošlog ljeta dovedenog 'blaga' koje je prvake trebalo lansirati u Ligu prvaka, pa se rezimiraju dojnovi iz Gradskog vrta.

{jb_blackbox-right}Mamić potjerao ekonoma Cvrka
Nakon dvadeset i dvije godine rada u klubu Zoran Mamić potjerao je Dinamovog ekonoma Livija Cvrka. Riječ je o čovjeku koji se brine za opremu igrača. Navodnio, Cvrk je bio najoštriji na jeziku nakon utakmice protiv Aalborga, pa ga je Mamić odlučio udaljiti. Cvrk je nakon toga završio u bolnici, a još se ne zna kakva će mu biti sudbina. U Osijeku je na njegovom mjestu bio pomoćnik Ivan Vučković.{/jb_blackbox-right}

- Jako patimo, vidi se to na svakom koraku. Tijekom ručka uoči utakmice u Osijeku ni muha se nije čula, ne pamtim kad je nekoj momčadi tako teško pao neki neuspjeh, kazao je strateg Dinama Zoran Mamić koji je za taj ogled uspio zbiti redove i pribrati svoje pulene.

I u Osijeku je to bila slaba prezentacija. Momčad se još uvijek dizala nakon poraza protiv Aalborga kojeg će teško probavljati još neko vrijeme, domaćini su imali prilike za dohvatiti bod, no ostali su bez ičega. Zabijao je Čop i došao do jubilarnog pedesetog pogotka u svojih devedeset nastupa u plavom dresu. Važniji je način na koji je mlađi Mamić uspio podignuti momčad nakon novog europskog kiksa.

- Obavio sam niz pojedinačnih razgovora pokušavajući uvjeriti igrače da život ide dalje. Suprotno uobičajenom načinu rada, napravili smo dva treninga raspoloženja, više su se dečki igrali nego ozbiljno trenirali, želio sam opet vidjeti radost na njihovim licima, želio sam da se smiju i vesele. To je jedini put povratka u pozitivu nakon golema šoka, rekao je.

Raritet je da je Josip Šimunić jednu utakmicu odgledao s klupe. Iskusnik, kapetan i lider ondje je završio zbog loše predstave protiv Aalborga, iako će to Mamić oštro opovrgnuti. U startnoj su postavi igrali Šimunović i Sigali. Mamić kaže kako to nije uigravanje momčadi za utakmice protiv Petrolula, te kako u svojoj momčadi ima tri potpuno zdrava stopera. 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.