ANTE ČAČIĆ PORUČUJE

Vi novinari uopće ne pratite nogomet

Subota, 06. listopada 2012. 12:53 Napisao/la  Z. G.

Dinamo je u Ligu prvaka ušao bez poraza, no to se vrlo brzo zaboravilo i priča se o osam uzastopnih poraza, tvrdi Čačić

 

 

 

Logično je da nakon Lige prvaka igrači ostaju pod dojmovima, ispalio je Dinamov trener Ante Čačić čime je opet sugerirao da je njegova momčad izbezumljeno zalutala u elitno natjecanje. Pod kakvim su to dojmovima igrači? Možda pod dojmom neuvjerljivog kijevskog Dinama koji je jedino protiv Zagrepčana povezao svoje redove. Možda pod dojmom napisa ukrajinskih medija koji zahvaljuju Platiniju što je otvorio ulaz ovako slabašnim momčadima. Možda su pod dojmom lova na nove negativne rekorde u Ligi prvaka. Možda su pod dojmom novih ismijavanja svjetskih medija na Dinamov  račun.

Zasad je tek izvjesno da je Čačić uvjerio svoju momčad da je uljez u Ligi prvaka, da je to posve druga dimenzija, da su oni ovdje došli učiti, pa je na kraju i sam Sammir provukao: „Trener nam je rekao da je to druga dimenzija.“ Sve to može samo značiti da je, s takvom psihološkom pripremom, sam Čačić uljez u Dinamu, da je maksimirski klub za njega druga dimenzija i da je on u Maksimir došao učiti…

  Uostalom, sljedeća usporedba jasna je potvrda:

- Mislim da bi bilo dobro kada bismo ipak realno gledali na neke stvari. Recimo, da mi netko da pet milijuna eura ja bih ušao u ring s Kličkom, ali ne bih ga napao nego bi se skrivao po ringu. Naravno, možda zaluta i koji moj udarac, ali važno je na nogama napustiti ring. Na koncu, možda bih nešto i naučio, a još bi za to bio dobro plaćen, provukao je Čačić.

Maksimirske (m)učenike sljedeći „ispit“ čeka u nedjelju protiv Slavena Belupa u Koprivnici gdje će Zagrepčani, kako čujemo, zaigrati „pod dojmovima“ Lige prvaka.

- Prva sljedeća utakmica nakon igranja u Ligi prvaka uvijek je škakljiva. Domaćin je goropadan, ali na nama je potvrditi da smo Dinamo i da imamo kvalitetu odnosno širinu ostvariti koji rezultat. U svakom slučaju, bit će puno golova, čeka nas dobra utakmica, smatra Čačić.

Dinamo će, kaže Čačić, morati potvrditi da je - Dinamo. Valjda onako kao što je kijevski Dinamo u srijedu potvrdio da je - Dinamo. Pa, Zagrepčani su čak i lani u grozomornoj sezoni pod vodstvom Krunoslava Jurčića, u sezoni kad su srušili negativan rekord Lige prvaka, imali bolji učinak i nakon prvog i nakon drugog kola! Iako je, dakle, Čačić u ovoj fazi natjecanja nadmašio čak i Jurčića, to ga nije sputalo održati katedru pred novinarima:

- Čudi me da vi novinari koji pratite nogomet zapravo uopće ne pratite nogomet. Da pratite, znali biste da je to potpuno normalno u klubovima koji igraju ritmom srijeda - nedjelja. Pa, vi ste procijenili da je Dinamo protiv Hajduka igrao najbolju utakmicu ove sezone, i to unatoč svim rotacijama protiv kojih pišete. Dinamo je u Ligu prvaka ušao bez poraza, a to ipak nešto znači, no to se vrlo brzo zaboravilo i priča se o osam uzastopnih poraza što nije baš tako. Nemamo osam poraza zaredom u Ligi prvaka nego u skupini Lige prvaka, tvrdi Čačić.

Posebno je zabavno kad Dinamov trener spomene proces rada naglašavajući da sam izraz „proces“ podrazumijeva nešto što traje. I onda mu odjednom u Ligi prvaka osvane Marcelo Brozović koji je u cijeloj prethodnoj karijeri za taj Dinamo upisao samo jedan nastup, i to tek 20 minuta. A, cijela momčad pritom zaigra u sustavu i sastavu s kakvim se nikad nije sastala.

- Mi moramo iz dana u dan kroz rad i treninge dizati momčad i pojedince kako bismo svaki dan bili sve bolji i približili se kriterijima koje od nas traži Europa. Potvrde koliko smo u tome uspjeli dobivamo kroz utakmice Lige prvaka, a svaka utakmica nas usmjerava na koji način dalje raditi. Jako sam ponosan i sretan na određene trenutke naše igre. Uostalom, svi su se nogometni stručnjaci složili da nisu razočarani našim nastupom u Ligi prvaka. Osim toga, Kijev svakoga vikenda odigra neku tešku utakmicu, onakvu kakvu mi odigramo triput godišnje, govori Čačić.
 
Jedna od te tri godišnje valjda je i nedjeljno gostovanje u Koprivnici.

- Trener Roy Ferenčina dugo je ondje, a to je potvrda da dobro radi. Kontinuitet struke bitan je za rezultat i igru. Sviđa mi se što njegova momčad igra napadački, a to je jamstvo da nas u nedjelju čeka dobra utakmica. Takav stil igre mu se i vraća, jer pogled na ljestvicu sve govori. Ipak, mislim da Slaven Belupo nije ispred Hajduka, zaključuje Čačić.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.