Dinamo doveo bivšega igrača Rijeke koji u bijelom dresu nije odigrao ni minute

Petak, 25. svibnja 2018. 18:57 Napisao/la  SC

Prema neslužbenim informacijama Dinamo je platio 1,5 mil. eura odštete za igrača kojega je Rijeka dovela iz Spezije i prodala korejskom  Jeonnam Dragonsu

Mislav Oršić
Mislav Oršić

 

Mislav Oršić novi je igrač Dinama.

- Jako sam sretan što sam dobio priliku igrati u Dinamu, to je oduvijek bila moja dječačka želja. Iznimno sam ponosan na to što me klub odlučio dovesti i zahvaljujem na ukazanom povjerenju. Moram reći da sam posebno sretan jer se vraćam u Zagreb. Što se tiče uspjeha kluba, Dinamo je sezonu završio osvajanjem dvostruke krune, a siguran sam da su u novoj sezoni pred svima nama brojni uspjesi. Dat ću sve od sebe da se zajedno veselimo dobrim rezultatima i pobjedama, kazao je Oršić.

Oršić je Dinamo došao iz južnokorejskog kluba Ulsan Hyundai, doveden je na preporuku Nenada Bjelice koji je s Oršićem surađivao kao trener Spezije u doba Damira Miškovića.

Zanimljiva je povezanost Oršića i Rijeke za koju 25-godišnji napadač nije odigrao ni jednu službenu utakmicu.

Naime, Oršić je 2013. godine iz zaprešićkog Intera otišao u Speziju odakle je godinu dana kasnije došao u Rijeku u doba kada je Mišković istodobno vodio oba kluba bivšega vlasnika Rijeke Gabrielea Volpija.

U Rijeku nije došao da bi igrao nego kao dio poslovnog paketa tada dvaju sestrinskih klubova, odmah je poslan u Celje na posudbu.

Na početku 2015. godine Rijeka je Oršića posudila korejskom Jeonnam Dragonsu za koji je igrao Vedran Jugović.

Korejski klub 2016. godine otkupio Oršićev ugovor od Rijeke za cca. milijun dolara, godinu dana kasnije Korejci su Oršića prodali kineskom Changchun Yataiju.

Iz Kine se Oršić ponovo vratio u Koreju, ovog puta u Ulsan Hyundai.

Zanimljivo, poslovično štedljivi Dinamo platio je odštetu Ulsan Hyundaiju za koji je Oršić bio ugovorno vezan do 2019. godine.

Prema neslužbenim informacijama Dinamo je platio 1,5 mil. eura odštete koji za Rijeku nije odigrao ni minute iako je dvije godine bio vlasništvo riječkog kluba.

Čudni su ponekad nogometni putevi, posebice kada je lova u pitanju!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.