MATEO KOVAČIĆ U INTERU

Dinamo prodao mladog igrača talijanskom divu

Srijeda, 30. siječnja 2013. 20:54 Napisao/la  SC

Mateo je u četvrtak privatnim zrakoplovom predsjednika Intera Massima Morattija otputovao u Milano

Prema službenoj internetskoj stranici hrvatskog nogometnog prvaka, GNK Dinamo i Inter postigli su dogovor oko prelaska Matea Kovačića u redove talijanskog nogometnog diva. Prema istom izvoru Mateo je u srijedu navečer napustio pripreme Dinama u Međugorju i krenuo prema Zagrebu otkuda će u četvrtak privatnim zrakoplovom predsjednika Intera Massima Morattija otići u Milano na liječnički pregled te, ako sve bude u redu, potpisati profesionalni ugovor.

Cijena transfera nije objavljena, spekulira se s iznosom od 11 mil. eura. Kakva god bila,  u  Maksimirsku 128 očito je sletjela ponuda koja se nije mogla odbiti za 18-godišnjeg veznjaka koji slovi za jednoga od najvećih talenata hrvatskog nogometa. Kovačić je u seniroskoj momčadi Dinama debitirao u listopadu 2010., kad mu je priliku pružio Vahid Halihodžić.

S vremenom je Kovačić dobivao sve više prostora kod Halilhodžića, a potom Krunoslava Jurčiča i Ante Čačića. Nakon transfera Milana Badelja u HSV prošlog ljeta, Kovačić je postao nezamjenjiv dio prvog sastava. Ove sezone upisao je 20 nastupa, jedan gol i četiri asistencije. Prošle sezone igrao je 44 puta i postao najvrijedniji "eksponat" Dinama. Iako je bio povezivan s Arsenalom, ponuda Intera očito je bila izdašnija s obzirom da se Dinamo odriče igrača za kojeg se često isticalo da predstavlja njegovu budućnost.

Vjeruje se da je Kovačić bio pričuvna opcija Intera koji je tražio brazilskog reprezentativca Paulinha, koji ipak ostaje u Corinthiansu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.