Ante Čačić: Pokrivač i Sammir ne igraju protiv Sheriffa, Dinamo ne može biti talac igrača

Utorak, 07. kolovoza 2012. 11:45 Napisao/la  Z. G.

Ovaj je tjedan bilo dosta "iščašenog" ponašanja pa za ovu utakmicu neću računati na Pokrivača i Sammira. S obzirom na sve okolnosti nije mi bilo teško donijeti ovakvu odluku, rekao je trener Dinama

 
Da su toliko dugo budni možda bi mogli i Sheriffu zabiti u 98. minuti… Nikola Pokrivač i Sammir zbog cjelonoćnih su avantura i bijega na more iskliznuli iz prve Dinamove momčad i neće zaigrati u srijedu u Maksimiru protiv moldavskoga Sheriffa u uzvratnom okršaju 3. pretkola Lige prvaka uz kojem će „plavi“ braniti (ili dodatno napadati) prednost od 1:0 iz prvoga dvoboja.

- Ovaj je tjedan bilo dosta iščašenog ponašanja pa za ovu utakmicu neću računati na Pokrivača i Sammira. Nisu se dobro pripremili za utakmicu, a Dinamo ne može biti talac nijednoga igrača. Možemo igrati bez svakoga od njih“, odlučno je ustvrdio maksimirski trener Ante Čačić.

Pritom tvrdi da mu je ovo bila laka odluka.

- Prvo mi ih je bilo žao. Pokušavam shvatiti zov ljeta, blizinu mora, brze ceste, mladi ljudi… Međutim, o ovoj utakmici ovisimo i nije primjereno dati si oduška na način kao što su to učinili njih dvojica. S obzirom na sve okolnosti nije mi bilo teško donijeti ovakvu odluku, jer ovi igrači, objektivno, ne mogu dati svoj maksimum. Nakon svega će sjesti i sa sportskim direktorom i klupskim čelnicima i bit će primjereno kažnjeni. U pitanju će zasigurno biti financijske sankcije.

Ademi se ispričao zbog poteza u Puli
Kakav je status Arijana Ademija koji je, da se poslužimo Čačićevim rječnikom, „iščašeno“ reagirao na odlazak na klupu za vrijeme utakmice protiv Istre u Puli?
- Pri izlasku je s terena iskazao frustraciju prema sebi i svojoj igri. Ali, u ponedjeljak se ispričao i meni i momčadi. Igrači su pljeskom prihvatili ispriku! U kombinaciji je za utakmicu protiv Sheriffa.

Hoće li ovakva odluka biti i svojevrsna „kazna“ za samo ozračje u momčadi? Kako će reagirati ostali igrači?

- Još nisam igrače izvijestio o ovoj odluci. Ali, mislim da će se to odraziti na dobar način, da će biti podstrek i novi impuls za cijelu momčad. Dugo sam trener, imao sam svakakvih situacija, ali ovo je ipak Dinamo, utakmice su puno važnije. Ma, ne postoji klub na svijetu bez ovakvih iščašenih ponašanja. Uvijek postoji netko tko iskače iz kolotečine i to treba prihvatiti kao neminovnost. Ali, Dinamo ne smije ovisiti o pojedincu, svatko ima zamjenu, jer nitko nije zalutao u Dinamo, dodao je Čačić.

No,  zato u kombinaciji nisu ozlijeđeni Calello, Kovačić i Krstanović.

- Calello ima problema s vratnim kralješkom i vjerojatno neće biti spreman. Od ranije su izvan pogona Kovačić i Krstanović. Ma, ovo nam je bitna utakmica, jer nam osigurava još najmanje osam europskih nastupa ove godine. Prednost od 1-0 velika je i značajna, ali ponašat ćemo se kao da ovo nije uzvrat već samo jedna utakmica i, naravno, tražiti pobjedu“, zaključio je Čačić.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.