LIGA PRVAKA

Dinamo pregazio Ferencvaroš

Utorak, 13. kolovoza 2019. 22:00 Napisao/la  SC

Dinamo impresionirao igrom u Budimpešti

Arijan Ademi
Arijan Ademi Foto: screenshot

 

Dinamo je u Budimpešti demonstrirao moć koja je podsjetila na najbolja razdoblja prošle sezone.

U najboljoj utakmici ove sezone Dinamo je pobijedio Ferencvaroš rezultatom 4:0 i ostvario plasman u play-off Lige prvaka.

Više od pobjede impresionirao je način na koji je momčad Dinama predvođena sjajnim Arijanom Ademijom pobijedila mađarskog prvaka.

Igru hrvatskog prvaka najbolje opisuje zaključak da je Ferencvaroš rezultatski bolje prošao nego što je izgledao.

U 16. minuti Olmo je dubinskom loptom proigrao Ademija, koji je poravodobno utrčao u kazneni prostor, izašao ispred Dibusza i poluvolejem iz okreta zatresao mrežu 0:1.

U 47. minuti Oršić je obavio glavinu posla, prošao je lijevom stranom, odigrao povratno za Petkovića koji je u ravni prve vratnice pogodio bliži kut - 0:2.

U 55. minuti Olmo je izmijenio loptu s Ademijem na ulasku u kazneni prostor, ostao sam na 14 metara i precizno pogodio - 0:3.

O 69. minuti Dinamo je igrao s igračem više, Čivić je dobio drugi žuti karton i morao u svlačionicu.

U 79. minuti Gojak je iskoristio pogrešku domaće obrane, primio je loptu na 17 metara i mirno naciljao kut - 0:4.

U 89. minuti Petković nije iskoristio kazneni udarac koji je iznudio Oršić, napadač Dinama loptu je poslao preko vratiju.

FERENCVAROS: Dibusz, Lovrencsics, Blažič, Dvali, Čivić, Haratin, Siger, Zubkov, Škvarka (71 Heister), Nguen (65 Varga), Signevič (84 Boli)

DINAMO: Livaković, Stojanović, Perić, Dilaver, Leovac, Ademi (69 Gojak), Moro, Hajrović (77 Majer), Olmo (84 Šitum), Oršić, Petković

Uzvratna utakmica 3. pretkola Lige prvaka: Ferencvaroš - Dinamo 0:4 (Ademi 16, Petković 47, Olmo 55, Gojak 79)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.