BRUNO PETKOVIĆ Dok sam bio u Italiji bio sam isti igrač, ali sam igrao drugačiji nogomet

Ponedjeljak, 25. studenog 2019. 19:30 Napisao/la  SC

Gojak i Gavranović su spremni, na raspolaganju bi trebao biti i Ademi. Zbog kartona nam nedostaje Moro. U dobrom smo stanju, jedva čekamo utakmicu, kaže Nenad Bjelica

BRUNO PETKOVIĆ Dok sam bio u Italiji bio sam isti igrač, ali sam igrao drugačiji nogomet

 

Nenad Bjelica i Bruno Petković najavili su na službenoj presici utakmicu Lige prvaka između Atalante i Dinama, koja se igra u utorak (21) na San Siru.

Bjelica je istaknuo da je roster bolji nego što je bio za utakmicu protiv Hajduka:

- Gojak i Gavranović su spremni, na raspolaganju bi trebao biti i Ademi. Zbog kartona nam nedostaje Moro. U dobrom smo stanju, jedva čekamo utakmicu. Imam plan, ali ga sigurno neću reći na presici. Mi smo u prvoj utakmici bili perfektni, a Atalanta je na kraju imala dvije, tri opasne situacije u kojima nas je sreća pomazila. U utorak će se igrati drugačija utakmica, igramo u Italiji, oni nas sada bolje poznaju. I dalje igramo na pobjedu, kaže Bjelica.

Utakmica na kultnom milanskom stadionu ne bi trebala biti velika prednost momčadi iz Bergama:

- Mi igramo na punim i praznim stadionima. Kada je atmosfera bolja, onda je lakše igrati utakmicu, vidjeli smo da sa Cityjem i Šahtarom kako je igrati pred više od 25 tisuća ljudi, toliko će ih biti i u utorak. Lijepa je to atmosfera, nadam se obostrano dobroj utakmici, govori Bjelica.

Nakon 3:3 protiv Šahtara, Dinamo više nije u povlaštenoj poziciji:

- Odlučili smo da ćemo ići težim putem, ali u zadnje dvije utakmice pokazali smo da smo fokusirani, psihički jaki, nema posljedica nakon Zagreba i Šahtara. Očekujemo je jaku i agresivnu Atalantu, kao protiv Juventusa i Cityja kada je zaslužila možda i više. Puna je kreativnih igrača koji po cijelom terenu kontroliraju igru. Samo s puno komunikacije, preuzimanja u zoni, koncentracije možemo zaustaviti sve kvalitetne igrače koje ima, zaključuje Bjelica.

Bruno Petković ima dovoljno iskustva iz talijanskog nogometa:

- Dok sam bio u Italiji bio sam isti igrač, ali sam igrao drugačiji nogomet. Ne na ovakvom nivou, sigurni nisam bio psihički isti kao danas. Tu sam najviše napredovao. Svjestan sam težine lige, talijanski nogomet ima više taktike, malo prostora za kreativnost. U Dinamu sam pronašao prostor da mogu disati. Atalanta nekoliko godina radi odličan posao, odlična su ekipa koja prepoznatljiva igra. Dominirali su protiv Juventusa u zadnjoj utakmici, nitko im ne bi mogao zamjeriti da su vodili 3:0. Znamo osnove smjernice njihove igre, ali ne fokusiramo se na njih, samo na svoju igru i momčad, znamo kako i što trebamo. Maštali smo igrati na ovom stadionu, ali staloženi smo i mirni. Imali smo puno povijesnih utakmica kroz ove dvije sezone. Osobno se osjećam dobro, iz predostrožnosti sam preskočio jedan trening, maksimalno sam spreman, kazao je Petković

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.