Kruno Jurčić, trener Dinama: Ne znam hoću li dobiti potrebno vrijeme da obavim posao

Subota, 17. kolovoza 2013. 08:57 Napisao/la  SC

Stadion u Kranjčevićevoj, subota (19): Dinamo - Lokomotiva. Kupili smo sedam, osam, devet novih igrača kojih još ne znaju bez taxija doći na stadion i ne možemo pričati o Dinamu na nivou jednog poluvremena, kaže Jurčić

 

Dinamo i Lokomotiva derbi 6. kola od 19 sati igraju u Kranjčevićevoj, budući da travnjak u Maksimiru nije spreman za utakmice. Sanacija travnjaka zbog koncerta Robbia Williamsa trajat će nekoliko dana, do prve utakmice pretkola Lige prvaka između Dinama i Austrije Beč. No, domaćin Dinamo u istoj situaciji kao i Lokomotiva, budući da oba kluba domaće utakmice igraju na Maksimiru.

 

 

 - Pokušavam da klub napravi iskorak, a tu smatram sve ljude koji sudjeluju u procesu stvaranja rezultata, pa i medije. Moramo razmišljati dugoročno. Ne može lošije poluvrijeme protiv Dragovoljca utjecati na dugoročne i ozbiljne planove. Kupili smo sedam, osam, devet novih igrača kojih još ne znaju bez taxija doći na stadion i ne možemo pričati o Dinamu na nivou jednog poluvremena. Pričati svaka tri dana o tome je li se nešto poremetilo nije baš ozbiljan posao, a hoću li ja dobiti potrebno vrijeme da napravi posao ili netko drugi, u to ne bih ulazio. Netko će morati odraditi posao i tek onda ćemo moći govoriti o ozbiljnom projektu, kaže trener Kruno Jurčić o medijskim spekulacijama da mu je pozicija trenera ugrožena nakon remija protiv Dragovoljaca i navodnih svađa sa Zdravko Mamićem.

 

 

 

 

 

Lokomotivu uvažavamo  kao sve ostale suparnike u našem prvenstvu,  nemamo pravo više rasipati bodove u prvenstvu. Želimo pobjedu i vratiti se na svoju prvu poziciju što je normalno za Dinamo. Nastavit ćemo s rotacijom igrača jer moramo razmišljati o Europi koja nam je primarna. Ipak, bez obzira na to što je Europa na prvom mjestu cilj je dignuti nivo koncentracije u utakmicama u prvenstvu. Svaka hrvatska ekipa daje više od maksimuma protiv Dinama; nema tu velike razlike između Lokomotive i ostalih momčad. Svi idu maksimalno, mi smo spremni, tražili smo uoči sezone širi kadar koji može odgovoriti zahtjevima prvenstva i može zamijeniti udarnu postavu u prvenstvu, zaključuje Jurčić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.