Istra 1961 - Dinamo: Pamić tvrdi da je momčad nespremna, Mamić najavio pobjede u Puli i Rijeci

Ponedjeljak, 03. veljače 2014. 11:39 Napisao/la  SC

Čekaju nas tri teške utakmice, dva gostovanja u Puli i Rijeci pa kod kuće Split.  Mi smo Dinamo i želimo dobiti sve utakmice koje slijede, kaže trener Dinama Zoran Mamić

Istra 1961 i Dinamo u četvrtak igraju zaostalu utakmicu 17. kola MAXtv Prve lige čime se nastavlja nogometno prvenstvo. Utakmica se igra u Puli, o Dinamu se manje-više sve zna. Istra je puno veća nepoznanica. Momčad Igora Pamića u pripremnom razdoblju nije djelovala uvjerljivo:

- Kad usporedim ove pripreme s onim prošlogodišnjim rovinjskim, nije teško ustvrditi da smo ovoga puta imali puno više poteškoća u pripremnom razdoblju. Uvijek je nezahvalno na osnovu pripremnog razdoblja prognozirati krajnji domet. Nekad bude sve super u pripremama, nižu se pobjede i onda u prvenstvu krene loše. A nekad nakon slabijih priprema stigne odlična polusezona. Kad krene borba za bodove, to je nešto posve drugo od priprema i osobno sam optimist uoči ove polusezone. Ali ne želim gledati daleko, do polufinala Kupa imamo više od mjesec dana i sad se prvo moramo okrenuti Dinamu. Treba biti realan i priznati da su oni kvalitetnija momčad i očekuje se da će oni kontrolirati igru, a mi ćemo se morati prilagoditi i pokušati iskoristiti njihove nedostatke. No, vremenski uvjeti i teren ne mogu nikome biti alibi. U takvim uvjetima prednost ima onaj koji se bolje prilagodi. Tu su koncentracija i voljni moment presudni, kaže Fausto Budicin, kapetan Istre.

- Nismo uopće spremni! Osam-devet igrača je ozlijeđeno, nikad nismo bili u lošijem stanju. A Dinamo je naša najbolja momčad, da bismo mu nekako parirali moramo biti optimalno pripremljeni, a mi smo daleko od toga, tvrdi trener Istre 1961 Igor Pamić.

U Dinamo vlada potpuno drugačije raspoloženje nakon što je momčad odradila zadnji dio priprema u Turskoj:

- Jako smo dobro radili, treninzi su bili naporni, ali iz dana u dan se ekipa dizala i upijala naše ideje što smo vidjeli i kroz utakmice. Ide na bolje te sam siguran da ćemo već na početku prvenstva biti pravi. Čekaju nas tri teške utakmice, dva gostovanja u Puli i Rijeci pa kod kuće Split, respektiramo svakog protivnika i pripremit ćemo se maksimalno, ali mi smo Dinamo i želimo dobiti sve utakmice koje slijede, kaže trener Dinama Zoran Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.