Igor Bišćan odbio novac i na kraju dočekao otkaz

Srijeda, 21. ožujka 2012. 16:03 Napisao/la  Z. G.

Bišćanov ugovor traje do ljeta 2013. godine i uskoro se može očekivati sporazumni raskid. Do tada će zasigurno vježbati u Maksimiru pod paskom posebnoga trenera

U četiri je sezone odigrao 105 službenih utakmica, postigao devet pogodaka, zaradio četiri crvena kartona... Slučajno ili ne, u sva je ta četiri navrata Dinamo izgubio. Dojučerašnji je maksimirski kapetan Igor Bišćan ovih dana zaključio četverogodišnji opus u svojem drugom mandatu u Dinamu. Verbalni okršaj s trenerom Antom Čačićem usred treninga značio je i izgon iz Maksimira. Klupski su čelnici zauzeli stav da je Bišćan, neugodnom polemikom pred svim suigračima, narušio trenerov autoritet. To je potvrdio i sam sportski direktor Zoran Mamić:

- Žao nam je što se sve ovako rasplelo, to je vrlo neugodna situacija za klub. Ipak, moramo poštivati odluku trenera koji je jasno rekao da se radi o nepremostivim razlikama između njega i Bišćana.

Kad je trener bio Vahid Halilhodžić, a obranom gospodarili Bišćan, Leandro Cufre i Tonel, Dinamo je rušio pozitivne rekorde, nizao minute bez primljenoga pogotka, a nakon četiri je kola Europske lige bio momčad s najmanje primljenih golova u cijelom natjecanju. U međuvremenu su Maksimir, uglavnom mrka pogleda, napustili Halilhodžić, Cufre, sad i Bišćan, a prema izlazu sve češće škica i Tonel.

Bišćanov ugovor traje do ljeta 2013. godine i uskoro se može očekivati sporazumni raskid. Do tada će zasigurno vježbati u Maksimiru pod paskom posebnoga trenera kojega će mu, sukladno ugovornim obavezama, osigurati klupski čelnici. Bišćan je velik dio svojega drugog mandata u Maksimiru proveo izvan pogona zbog ozljede. Prvo je pauzirao od kolovoza 2009. do travnja 2010. Nova je stanka bila još dulja, od travnja 2011. do siječnja 2012. Tada je inzistirao da mu klub, unatoč ugovoru, ne isplaćuje novac za razdoblje u kojem je ozlijeđen.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.