GNK Dinamo odgovorio na prijavu navijača Hajduka: Nama Grad nije jamac za kredit

Srijeda, 14. studenog 2012. 17:41 Napisao/la  SC

Državna potpora je potpora države ili lokalne uprave pa tako i Grada Zagreba namijenjena unaprijed neodređenim korisnicima na osnovi koje se dodjeljuje pojedinačna potpora. Dakle, u ovom slučaju radi se upravo  o toj vrsti potpore, piše u priopćenju Dinama

Na službenoj stranici Dinamo se očitovao o prijavi od strane devet malih dioničara Hajduka koji su Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja uputili zahtjev za "pokretanjem postupka radi utvrđivanja nezakonitih državnih potpora koje su dodijeljene Građanskom nogometnom klubu Dinamo i odluke o njihovom povratu". Radi se o 214 milijuna kuna. U priopćenju piše:

Nastavno na napise u medijima na temu prijave dioničara Hajduka protiv potpora Grada Zagreba Dinamu, GNK Dinamo se očituje na spomenutu temu.

Prije svega, teško je komentirati  prijavu koju nismo u cijelosti vidjeli niti proučili, te da bismo mogli dati bilo kakav detaljan odgovor ili komentar potrebno je dobiti uvid u navedenu prijavu.

Ipak, valja istaknuti činjenicu kako su državne potpore uređene Zakonom o državnim potporama (Narodne novine br. 40/05 i 49/11) te Uredbom Vlade RH o državnim potporama (Narodne novine br. 50/06).

Državna potpora je potpora države ili lokalne uprave pa tako i Grada Zagreba namijenjena unaprijed neodređenim korisnicima na osnovi koje se dodjeljuje pojedinačna potpora. Dakle, u ovom slučaju radi se upravo  o toj vrsti potpore.

Dakle, Grad Zagreb ne jamči niti daje bilo kakve kredite Dinamu, a potpore za vrhunski sport daju se svim vrhunskim sportašima i klubova u gradu na osnovi zakona tj. gradskog propisa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.