Gian Piero Gasperini uzvratio Nenadu Bjelici za težak poraz u Zagrebu

Srijeda, 27. studenog 2019. 09:07 Napisao/la  SC

Ne sjećam se tko nas je tako razbio udarcima i igrom, tko nas je toliko izdominirao. Odmah na početku su pokazali što nas čeka do kraja utakmice, kazao je Dominik Livaković

Gian Piero Gasperini uzvratio Nenadu Bjelici za težak poraz u Zagrebu

Atalanta je pobijedila Dinamo u 5. kolu Lige prvaka rezultatom 2:0 što nije bio realni odraz stanja na terenu San Sira.

Dinamo je rezultatski jako odbro prošao s obzirom kako je igrao:

- Dominirali smo čitavu utakmicu, rezultat je mogao biti uvjerljivi, ali zadovoljni smo i s ova tri boda. Ne bih o tim kalkulacijama, da smo pobijedili više i bili bolji međusobno od Dinama, to je vama zanimljivo. Ali nas zanima samo pobjeda u Harkivu, idemo po tri boda tamo i vidjet ćemo za što će to biti dovoljno. Moje šanse? Šteta što nisam zabio, ali važno je samo da je Atalanta i dalje u igri za prolaz, kazao je Mario Pašalić, hrvatski reprezentativac u dresu Atalante.

- Bilo je puno kardinalnih grešaka, počevši od mene! Kao da smo bili uplašeni. Ali takva utakmica se dogodila, kako smo mi njih nadigrali u Zagrebu tako su i oni nas danas. Ubili su nas! Žalimo, ali opet za čim da žalimo, ljudi su nas zasluženo pobijedili, čestitali smo im. I dalje je sve otvoreno, sve se nas pita, radimo dobar posao. Dali smo sve od sebe, katastrofa smo izgledali, ovo je najgora utakmica u zadnje dvije godine. Greda? Ma nemamo što pričati o sreći, suđenju, bilo čemu, moglo je biti i gore, moglo je biti 5:0. Dobro da nas je Livi spasio, pa smo bolji u međusobnim susretima od Atalante i još su šanse na našoj strani. Borit ćemo se. Kevin i ja nećemo igrati, krpamo se, tko god igrao dat će sve od sebe. Idemo se vratiti kao nakon Šahtara. Da, mogu nas ta dva izgubljena boda protiv Šahtara skupo koštati, ali i ne moraju, smatra Dino Perić.

- Ostaje gorčina jer nismo bili previše opasni, teško je prihvatiti takve situacije, ali poraz je sastavni dio igre. Jako puno stvari smo radili krivo, nema smisla odmah raditi analize. Skupit ćemo glave zajedno i biti spremni za iduću utakmicu sa Cityjem. Ovo je jedan poraz iz kojega možemo puno naučiti, ali nije ništa izgubljeno, pobjeda protiv Cityja nam sigurno donosi proljeće u Europi, naglašava Bruno Petković.

- Ne sjećam se tko nas je tako razbio udarcima i igrom, tko nas je toliko izdominirao. Odmah na početku su pokazali što nas čeka do kraja utakmice. No, pozitivno je barem da imamo bolji međusobni omjer od njih, što na kraju može nešto značiti, rekao je Dominik Livaković, jedina svjetla točka u modrom sastavu.

Nenad Bjelica na presici je opširnije obrazložio ono što je rekao pred kamerama neposredno nakon utakmice:

- Atalanta je bila bolja momčad od Dinama. Apsolutno su zaslužili ovu pobjedu. Bili su puno agresivniji, na prve i druge lopte. Oni su na utakmici morali riskirati sve, kad je tako, onda je lakše igrati utakmicu. Mi nismo niti u jednom segmentu bili ono što smo htjeli biti. Idemo u posljednje kolo Lige prvaka s šansama da budemo drugi ili treći. Da nam je to netko rekao prije početka natjecanja u skupni, vjerojatno bismo to potpisali. U toj posljednjoj ujtakmici idemo riskirati, nemamo što izgubiti. Mi ćemo protiv Citiya biti u situaciji u kakvoj je Atalanta bila dana. Na početku utakmice radili smo neke početničke greške, malo me to podsjetilo na utakmicu u Manchesteru bili smo gdje smo također bili preimpresionirani. Pokušali smo pripremiti momčad kao bi uživala u utakmici s Atalantom i dala svoj maksimum. Ali očito da u tome nismo uspjeli. U toj početnoj fazi od desetak minuta bili smo dosta nesigurni na lopti, pokušavali smo raditi neke komplicirane stvari, nismo se držali one devize; radi jednostavne stvari perfektno. Tko da smo dozvolili protivniku da bolje uđe u utakmicu, puno je bilo naših grešaka koje se ne smiju ponoviti. Nakon primljenog gola imali smo nekoliko udaraca, gredu Oršića, gdje smo se mogli vratiti u utakmicu. Nako drugog pogotka, sve je bilo gotovo, bilo je bliže rezultatu 3:0, nego 2:1. Zato sam odlučio zatvarati utakmicu da nam se ne dogodi neka veća katastrofa. Pa da onda u zadnjoj utakmici Atalanti bude dovoljan bod za treće mjesto. U utakmiama protiv Šahtara izgubili smo četiri boda. Sad je situacija takva kakva jest, ali to je nogomet. Može se pobijediti City, kazao je Bjelica.

Gian Piero Gasperini revanširao se Bjelici za težak poraz u Zagrebu, Atalanta je igrom zaslužila više od 2:0:

- Imali smo puno šansi, pogotovo u prvom poluvremenu. Utakmica je bila teška, a naše šanse zaista su bile konkretne. Dinamo ima kvalitetnih igrača, kad nismo zabili sve te prilike, plašio sam se da ga ne primimo. Jer Dinamo svakome može zabiti pogodak. No, nama nije, pobijedili smo i jako smo zadovoljni. U zagrečakoj utakmici Dinamo je bio bolji od nas u svim segmentima igre. Mi tada nismo bili spremni i zaslužili smo poraz. Ali danas smo igrali kao velika momčad i pokazali smo da možemo igrati u Ligi prvaka. Naš kapetan Gomez odigrao je sjajnu utakmicu, ali svi su zaista bili jako dobri, tako da smo ostali u trci za europskim proljećem, rekao je Gasperini.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.