GIAN PIERO GASPERINI Dinamo nas je nadvisio, dobili smo pravu lekciju

Četvrtak, 19. rujna 2019. 08:24 Napisao/la  SC

Mi ćemo iz ove utakmice izvući pouku, ne samo za Ligu prvaka, već i za Serie A. U sljedećoj, uzvratnoj utakmici s Dinamom biti ćemo sigurno drukčiji, kazao je Gasperini

Gasperini i Zapata doživjeli težak poraz
Gasperini i Zapata doživjeli težak poraz

Gian Piero Gasperini doživio je u Maksimiru jedan od najtežih poraza (0:4) otkada je na klupi Atalante:

- Ja svojim dečkima ne mogu zamjeriti ništa. Htjeli su, iskazali su volju i želju, ali u prvom poluvremenu nismo mogli ništa. U drugom dijelu smo mogli parirati, bilo je izjednačenije, ali Dinamo nas je nadvisio u svim elementima nogometne igre. Zagrebački klub je potpun zasluženo ostvario ovu visoku pobjedu. Sa tri stopera igrali smo i u Serie A. Ali Dinamo nas je nadvisio, dobili smo pravu lekciju. Nismo im se jednostavno mogli suprostaviti. Dinamo nas je u svim aspektima nadvisio. Ova utakmica nam mora biti pouka. Dinamo je bio u prednosti jer u kontinuitetu igra europska natjecanja, to se vidjelo na utakmici. U svakom pogledu, u tjelesnom, igračkom. Dinamovi igrači imaju iskustva igranja u takvim natjecanjima, nama je to prvi izlazak u Ligu prvaka. Igra koju je pokazao Dinamo može nam biti smjer za buduće utakmice u Serie A. Mi ćemo iz ove utakmice izvući pouku, ne samo za Ligu prvaka, već i za Serie A. U sljedećoj, uzvratnoj utakmici s Dinamom biti ćemo sigurno drukčiji, kazao je Gasperini.

Trener Aatalnta priznaje da je poraz šokantan:

- Nakon ove lekcije, nakon ove pouke Dinama, mi jednostavno moramo krenuti naprijed. Da, primamo dosta pogodaka i u talijanskom prvenstvu, ali trebamo raditi na tome. Dosadašnje moje iskustvo kazuje da se Atalanta uvijek dizala nakon teških poraza. Liga prvaka je druga razina natjecanja, to se danas zorno vidjelo. Dinamo je momčad koja je navikla igrati u takvom natkecanju, na visokoj razini, zaključio je Gasperini.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.