Vučkov protiv Dinama u Maksimiru dosudio prvi kazneni udarac nakon 5,5 godina

Ponedjeljak, 05. ožujka 2012. 15:21 Napisao/la  Z. G.

Zadnji primjer u kojem je maksimirski gost izvodio udarac s bijele točke seže još u 2006. godinu

Punih je pet i pol godina prošlo otkako je sudac u utakmici HNL-a odlučio svirati jedanaesterac protiv Dinama u Maksimiru! U zadnjem prvenstvenom dvoboj protiv Osijeka riječki je djelitelj pravde Domagoj Vučkov pokazao na bijelu točku nakon prekršaja Dinamova vratara Kelave na osječkom vezistu Ibriksu. Sam je Kelava potom zaustavio Babićev udarac i tako pomogao "plavima" na putu do pobjede.

Zadnji primjer u kojem je maksimirski gost izvodio udarac s bijele točke seže još u 2006. godinu. Prošlo je, dakle, više od pet i pol godina. Bilo je to 8. studenoga 2006. na utakmici Dinama i tadašnje Pule. Osječki je sudac Ante Vučemilović, u utakmici 14. kola, ocijenio da je start vratara Lončarića na pulskom napadaču Kaliniću dovoljno grubim za 11 metara. Kalinić je tada u Pulu svratio na posudbu iz Hajduka. Strijelac je s bijele točke bio Radas, smanjivši rezultat na 2:1. Zagrepčani su na kraju pobijedili sa 5:1 u utakmici koju pamtimo i kao debi tadašnjega Dinamova trenera Branka Ivankovića.

Dinamo je nakon toga u Maksimiru u HNL-u odigrao 86 utakmica, a kako mu suparnici onamo uglavnom dolaze s naglašenom obrambenom taktikom, gotovo bez napadačkih ambicija, možda ovakav niz i nije suviše čudan. U međuvremenu su suci znali svirati jedanaesterac protiv Dinama u Kupu. U ožujku 2009. u uzvratu polufinala Kupa protiv Zagreba sudac Pristovnik je u 87. minuti svirao 11-erac kojega je Vugrinec zabio i smanjio na 3:1. Na kraju je bilo 4:1 za Dinamo. Zadnji europski suparnik koji je pucao 11-erac u Maksimikru bio je HSV u dvoboju Europske lige u prosincu 2007.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.