VIDA U DINAMU KIJEV

Mamić ga kupio za milijun i prodao za šest milijun eura

Srijeda, 02. siječnja 2013. 18:07 Napisao/la  ZG

Momčad Krunoslava Jurčića ostala je na samo jednom jedinom stoperu: Josipu Šimuniću! 

 

Domagoj Vida zdrav je, čio i spreman, ustvrdili su ukrajinski liječnici nakon što je maksimirski branič prošao zdravstveni pregled. I odmah potpisao ugovor. Sukladno najavama, Vida je od srijede poslijepodne, drugoga dana prijelaznog roka, postao član kijevskoga Dinama. To ujedno znači da je momčad Krunoslava Jurčića ostala na samo jednom jedinom stopera: Josipu Šimuniću! Antu Puljića vraćaju u Lokomotivu.

Maksimirski je klub Vidinim odlaskom utržio šest milijuna eura odštete što je, primjerice, dva i pol milijuna više nego su Kijevljani nudili lani u ovo doba, a čak pet milijuna više od svote za koju ga je Dinamo u ljeto 2011. godine doveo iz Bayera.

Vida će u Kijevu uskočiti na mjesto donedavno standardnoga stopera, ukrajinskog reprezentativca Jevgena Hačeridija, koji je osvanuo na transfer listi. Klub je, uz Vidu, potpisao ugovore i s dvojicom darovitih 19-godišnjih stopera - Akubardijom i Bratkovom.

Jasno je da slijedi potraga za novim stoperima, a pred maksimirskim je vratima reprezentativac Gordon Schildenfeld. Iako je trener Krunoslav Jurčić rezerviran prema ovoj ideji, lako je moguće da se Schildenfeld vrati u Maksimir.

 

Jako mi je drago što sam došao u ovako veliki klub. Moj mi je prijatelj Ognjen Vukojević puno pričao o klubu tako da sam dobro informiran. Znam da su navijači sjajni i da dolazim u klub koji ima pobjedničku tradiciju. Mogu reći da sam jako, jako sretan ovim transferom. Trebao sam doći još prošle zime, ali nije se sve poklopilo. Jako mi je drago što je ovaj put uspjelo, prenosi Vidinu izjavu klupski portal.

Je li znao da je, u međusobnim utakmicama ove jeseni u Ligi prvaka, bio pod posebnim povećalom?

- Naravno da sam znao. Ali, igrao samo kao što igram uvijek protiv svakog suparnika. Imao sam maksimalan pristup, kazao je Vida.

Koji će broj na dresu izabrati?

- Nisam imao vremena o tome razmišljati. Najradije bih izabrao 21, kao u hrvatskoj reprezentaciji, ali taj broj u Dinamu nosi noj prijatelj Niko Kranjčar. Bitno je da se pripremim, izborim mjesto u udarnoj postavi i da skinemo Šahtar s trona i osvojimo naslov prvaka. Ako ne ove sezone, onda sljedeće, zaključio je Vida.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.