DINAMO POBIJEDIO KIJEVLJANE

Divljaci pljuvali predsjednika "modrih" Barišića

Utorak, 03. srpnja 2012. 18:41 Napisao/la  SC

Ove huligane zapravo najmanje krivim. Nažalost, oni su produkt naše sredine i posljedica stanja u našem društvu, kaže  Mirko Barišić

Dinamo je postao sinonim za sukobe s navijačima! Nakon prijateljske utakmice između zagrebačkog i kijevskog Dinama, koja se igrala u austrijskom mjestu Lengesfeldu, skupina tzv. navijača Dinama sukobila se s predsjednikom Dinama Mirkom Barišićem i glasnogovornikom Tomislavom Marčinkom. Nekoliko divljaka pljuvanjem je iskazalo zavidnu civilizacijsku razinu zbog koje se crvene obrazi istinskih ljubitelja nogometa, a HNS i klubovi uredno plaćaju visoke kazne.

Uvijek staloženi predsjednik Barišić pokušao je izjavama umanjiti incident svjestan da će svaka naslovnica samo dati na važnosti spodobama koje ne zaslužuju samo prijezir nego odlučnu reakciju državnih institucija kojima je posao da čuvaju tekovine nekoć civiliziranog hrvatskog društva.

- Ove huligane koji su po tko zna koji put došli za nama u srce Europe sramoteći cijelu našu državu, zapravo najmanje krivim. Nažalost, oni su produkt naše sredine i posljedica stanja u našem društvu pa i represije. Istodobno, takvima poput njih se radi publicitet, daje im se na važnosti i proglašava ih se nekakvim borcima i junacima, a oni vrše svoju zadaću, rekao je Barišić.

Ako nekog uopće zanima, zagrebački Dinamo bio je bolji od kombinirane momčadi kijevskog Dinama. Jedini pogodak postigao je Vida u 72. minuti.

Dinamo, 1. poluvrijeme: Kelava (Mitrović), Vrsaljko, Puljić, Tonel, Pivarić, Callelo, Rukavina, Sammir, Kovačić, Ibanez, Čop, 2. poluvrijeme: Mitrović (Lončarić), Puljić, Vida, Šimunić, Pokrivač, Badelj, Ademi, Tomečak, Leko, Alispahić, Beqiraj.

- S obzirom na ovu fazu priprema i činjenici da su igrači umorni, moram reći da je ovo bio odličan trening i dobra utakmica. Nije nam toliko bitan rezultat, jer već sam i rekao - ne pripremamo se za ove prijateljske utakmice nego za ono što nas čeka u Europi, rekao je trener Ante Čačić.

Za kijevski Dinamo igrao je Ognjen Vukojević. Niko Kranjčar bio je u sastavu druge kombinirane momčadi Dinama koja je igrala utakmicu protiv ciparskog Anorthosisa. Trener Sjomin odlučio rasporediti igrače u dvije momčadi sa zasebnim programom. Primjerice, reprezentativci Gusjev, Hačeridi i Milevski igrali su protiv Ciprana, dok su protiv Zagrepčana osvanuli Mihalik, Jarmoljenko… U potpunosti su izvan pogona Ševčenko i Alijev.

Jerko Leko nije na travnjaku nabasao na suviše poznata lica iako je u dresu kijevskoga Dinama proveo tri sezone:

- Više poznajem članove stručnoga stožera i ljude oko momčadi nego same igrače. Bilo mi je drago vidjeti te ljude i popričati. Sa samom sam utakmicom zadovoljan, vidi se da smo na pravom putu, kazao je Leko.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.