Zdravko Mamić: Nema igrača kojega nisam doveo kao što sam doveo trenera Bjelicu

Ponedjeljak, 05. studenog 2018. 09:53 Napisao/la  SC

Valjda imam zasluge i za svjetsko srebro, 14 igrača u finalu, za plasman mlade reprezentacije na Euro, za Dinamovo europsko proljeće, kaže Mamić

Zdravko Mamić sastao se s čelnicima HNS-a
Zdravko Mamić sastao se s čelnicima HNS-a

 

Zdravko Mamić bio je među uzvanicima na promociji filma o Ivici Osimu u Sarajevu.

Mamić je u susjednoj BiH istinska zvijezda:

- Tako me tretiraju svugdje osim u mojoj Hrvatskoj. Tamo sam zločinac, neprijatelj broj jedan. Ako sam vladao hrvatskim nogometom duže od desetljeća i bio napadan za sve, onda valjda imam zasluge i za svjetsko srebro, 14 igrača u finalu, za plasman mlade reprezentacije na Euro, za Dinamovo europsko proljeće koje sam sanjao. Nema igrača u ovoj momčadi kojeg ja nisam doveo do trenera Bjelice, a osigurao sam Dinamu financijski mir prodajom Sose, Benkovića, Ćorića, Soudanija, Hodžića… Zbrojite koliko je to milijuna eura. Amer Gojak je sad reprezentativac BiH zahvaljujući igrama u Dinamu. A Gojak nikad ne bi bio u Maksimiru da nisam otišao po njega u Sarajevo, isplatio i njega i njegov klub Olimpik, prepoznao prije svih da bi mogao biti klasa. Ti uspjesi svih mojih igrača, od Luke Modrića do njih 14 u finalu SP-a, do rapsodije Dinama, to je ono što me drži i znam da sam radio što treba i da sam nepravedno osuđen, kazao je Mamić za BiH medije.

U Sarajevu se Mamić kratko sastao s delegacijom HNS-a, spontani sastanak bio je očekivano srdačan.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.