ODLUKA IZ MAKSIMIRA

Dinamo navijačima zabranio put u Bugarsku

Utorak, 10. srpnja 2012. 13:43 Napisao  I. V.

Dogovorom dvaju klubova odlučeno je da na prvoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka neće biti gostujućih navijača

Na službenoj web stranici Građanskog nogometnog kluba Dinama objavljena je sljedeća informacija:

"Sukladno dogovoru dvaju klubova GNK Dinamo i PFC Ludogorets odlučeno je da za prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka koja će se igrati 18. srpnja u Razgradu (Bugarska) neće biti gostujućih navijača"

Iza šture informacije krije se presedan! Dinamo je u dogovoru bugarskim klubom djelomično uspio neutralizirati destrukciju jednog dijela tzv. navijača, koji svake sezone namjerno izazivaju nerede na gostujućim stadionima. Ovakvim dogovorom Dinamo je odgovornost za eventualne incidente u gradovima domaćina prebacio na redarstvene službe domicilne države.

Sukob dijela navijača i uprave Dinama na čelu sa Zdravkom Mamićem odavno se oteo kontroli maksimirskog kluba. Skupina tzv. navijača barbarogenim pohodima po gradovima i stadionima u kojima Dinamo igra, već nekoliko sezone dovodi u pitanje regularnost utakmica hrvatskog prvaka. UEFA svake sezone spušta prag tolerancije, krajem prošle sezone pojavile su se prve neslužbene informacija da bi Dinamo zbog tzv. navijača mogao biti kažnjen izbacivanjem iz europskih natjecanja.

Nakon nedavnog incidenta u Austriji, kada je nekoliko huligana pljuvalo predsjednika Dinama Mirka Barišića, odnos kluba prema dijelu tzv. navijača dospio je do nulte točke tolerancije.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.