DINAMO - ŠAHTAR Nenad Bjelica: Nas zadovoljava samo pobjeda!

Utorak, 05. studenog 2019. 20:17 Napisao/la  SC

Naše glavno oružje je napadački stil i od njega nećemo odustati u prvenstvu i prvaka, kazao je trener Šahtara Luis Castro

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica

 

Nenad Bjelica najavio je utakmicu između Dinama i Šahtara, koja se u srijedu igra u Maksimiru.

- Drago mi je što vidim da vas je više nego prije utakmice protiv Osijeka, očito je da je onda riječ o novoj povijesnoj, sudbonosnoj, odlučujućoj utakmici. Šalu na stranu, drago mi je što smo ovom utakmicom privukli toliku pažnju navijača i novinara. Vjerujem da ćemo odigrati kao protiv Atalante ili kao protiv Šahtara. Vjerujemo da ćemo biti bolji od njih, svježi smo i spremni za to i psihološki i fizički. Dečki su motivirani, opušteni, žele uživati u ovoj utakmici i, naravno, pobijediti. Mislim da se sastaju dvije ravnopravne momčadi. Nema favorita, šanse su 50-50. Šahtar ima više iskustva u ovakvom tipu utakmica, ali vjerujem da će prevagnuti naša volja, agresivnost i velika želja da pred našim navijačima pobijedimo ovako renomiranog suparnika. Nadam se da ćemo u nekim detaljima biti bolji nego oni i da ćemo na kraju mi slaviti. Kod Šahtara smo vidjeli da se radi o vrhunskoj momčadi s vrhunskim pojedincima koji mogu jednim potezom riješiti utakmicu. Naravno, protiv takvih igrača morate svih 90 minuta biti apsolutno koncentrirani, a mi to nismo bili u dvije, tri situacije i baš smo tada i primili dva gola. Dakle, moramo koncentraciju podignuti na višu razinu, kazao je Bjelica koji je jasno rekao što želi:

– Nas zadovoljava samo pobjeda. Mi ćemo apsolutno ići na pobjedu, naglasio je Bjelica.


Luis Castro najavio je napadački nogomet svoje momčadi:

- Naše glavno oružje je napadački stil i od njega nećemo odustati u prvenstvu i prvaka. Vjerujem da ćemo pronaći način kako pobijediti Dinamo. Da bismo pobijedili moramo ispuniti četiri uvjeta, a to su taktika, tehnika, psihologija i fizika. Jedino ako ispunimo sva četiri uvjeta, možemo do pobjede. Dvoboj protiv Dinama je iznimno važan jer obje ekipe imaju po četiri boda. Sutrašnji dan će puno toga pokazati, ali ni nakon te utakmice neće sve biti riješeno, kaže portugalski stručnjak na klupi Šahtara.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.