Dinamo reagirao na sve glasnije pokušaje zaustavljanja procesa privatizacije kluba

Petak, 18. svibnja 2018. 14:45 Napisao/la  SC
Tomiislav Svetina
Tomiislav Svetina

Dinamo u subotu (19) igra protiv Intera, u zadnjoj utakmici HNL-a ove sezone debitira novi trener Nenad Bjelica:

- Ovih dana puno smo raditi na upoznavanju momčadi, cijelog okruženja i svega što se događa u klubu. Puno radimo na gledanju novih igrača, ima dosta stvari koje treba napraviti u tako kratkom vremenu. Zatekao sam ovdje pozitivnu atmosferu, ali ima dosta posla pred nama. Protiv Intera nemamo nikakav pritisak, to je pozitivno, ali smo prvaci i želimo pred našim navijačima pobijediti Zaprešićane. I svima pokazati kako je Dinamo bio najbolji ove sezone. Neću nikoga namjerno čuvati zbog finala Kupa. Možda ću nekima poput Danija Olma, koji se vraćaju, dozirati minutažu, ali nemam namjeru nikoga čuvati zbog finala Kupa u Vinkovcima, rekao je Bjelica.

U Maksimiru su pred novinare izašli čelnici kluba Igor Kodžoman, Tomislav Svetina i Miroslav Rožić,  razlog je reakcija na pokušaje da se zaustavi proces privatizacije kluba:

- Prvi put javno govorimo o zahtjevima koji se u zadnje vrijeme više pojavljuju u medijskom prostora. Nismo željeli odgovarati na svaki istup novoosnovane Udruge (Dinamo to smo mi). U njihovom medijskom istupanju se pojavljuje čitav niz neistina i laži. Bili smo prvi put pozvani od jedne institucije da možemo odgovoriti na upite i zahtjeve i u konačnici jučer na Gradskom odboru za kulturu, obrazovanje i sport bila je tema i usvajanje zaključka. Sudbina tog zaključka je objavljena, kao takav nije prošao. Argumenti koji smo mi iznijeli bili su činjenice. Naši argumenti su bile činjenice, pa ćemo ih i tu iznijeti. Zaključak u sebi implicira odluku na koju mi kao Udruga ne možemo utjecati. Gradska Skupština može donijeti bilo koju, pa i političku odluku. Naš Statut je usuglašen sa Zakonom o Udrugama, a to nigdje nisam u medijima pročitao. Često se navodi kako nismo postupali prema zahtjevima Sportske inspekcije, a mi smo ih sve usvojili. Sve što je od nas traženo, pa je Sportska inspekcija navela kako radimo sve kako treba. Ali, ni to nikome nije bitno, u javnost su išle drugačije informacije. Članovi kluba iznose kako Grad financira Dinamo, a Grad Zagreb je u zadnjih deset godina približno uložio manje od 200 milijuna kuna. Da, to zvuči senzacionalno, ali Dinamo je u gradsku imovinu (stadion) i Omladinsku školu uložio 230 milijuna kuna. Priča se kako naši podaci nisu transparentni i da nisu dostupni. A po članku 14. Zakona u Udrugama svi naši podaci su - javni. Tako da i ti prigovori nisu opravdani, sve je kako treba, sve je transparentno, sve je javno. Ovdje se ne radi o tome je li netko pobijedio ili izgubio. Ako dio naših navijača i članova nije zadovoljan, onda idemo svi skupa razgovarati. A u ovoj priči gubi samo Dinamo. Mi smo opet prvaci, osvojili smo naslov u jednoj turbulentnoj sezoni. Nismo bili uvjerljivi kao nekad, ali smo bili najbolji. Mi smo lani Rijeci čestitali dvostruku krunu, oni su sada nama na zasluženom naslovu. Dio priče nezadovoljnih članova zbog našeg ustroja, pustimo da se razgovara, ajmo svi zajedno doći do nekih zaključaka. Samo tako možemo naprijed, sve drugo iscrpljuje obje strane, a tu za nijednu stranu nema zadovoljstva. Možemo pričati o dojmovima, ali to ne znači da je nešto nezakonito. Idemo pričati s argumentima, kaže direktor Svetina.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.