Dinamo protiv Maribora igra dvije utakmice koje vrijede desetak milijuna eura

Srijeda, 22. kolovoza 2012. 14:54 Napisao  I. V.

Zdravko  Mamić  je nakon desetak godina pametnog ulaganja uspostavio nogometni sustav koji sam sebe financira. I to u državi koja sama sebe ne može financirati

 

 

 

Dinamo je u srijedu protiv Maribora igrao prvu utakmicu zadnjeg pretkola Lige prvaka, eliminira li slovenskog prvaka u kasu hrvatskog prvaka UEFA uplaćuje najmanje oko 11 milijun eura! Dinamo je u pretkolima do sada zaradio oko 2 milijuna eura, igranje u skupinama jamči zaradu veću od 8 milijuna eura! Ako uđe u skupine Lige prvaka, uz malo sreće u ždrijebu kao prošle godine kada je izvukao Real Madrida, Dinamo može dodatno zaraditi od sponzora koji prate velike klubove. Najmanje će zaraditi od osvojenih bodova.

U hrvatskim razmjerima Dinamova zarada od sudjelovanja u Ligi prvaka je fantastična. Prođe li Maribor, prihodom od Lige prvaka Dinamo će potvrditi status najbogatijeg hrvatskog kluba, bogatijeg od matičnog HNS-a, koji odavno ne može dosegnuti godišnji proračun od 10 milijuna eura.

Liga prvaka najveći je europski izlog koji Zdravko Mamić sezonski koristi za prodaju igrača. Ako se zaradi od sudjelovanja u Ligi prvaka dodaju prihodi od prodaje najboljih igrača (Badelj, Vida….), neizravna zarada od Lige prvaka penje se na 20-tak milijuna eura.

Budući da otprilike isti iznos Dinamo godišnje troši za potrebe ogromnog pogona, ako drugu sezonu zaredom uđe u skupinu Lige prvaka zagrebačkom klubu za lagodan život neće biti potrebne nikakve dotacije iz proračuna ili sponzorstva. Jasno da se Zdravko Mamić takve vrste prihoda ne odriče iako mu više nisu nužni kao prije pet, šest godina.

 Presudna razlika između Dinama i ostalih hrvatskih klubova je u Zdravku Mamiću, koji je nakon desetak godina pametnog ulaganja uspostavio nogometni sustav koji sam sebe financira. I to u državi koja sama sebe ne može financirati.

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.