Dinamo otputovao u Kijev, Čačić najavio da je cilj pobjeda, Jerko Leko u avionu s modrima

Utorak, 02. listopada 2012. 11:25 Napisao/la  SC

Na put je krenuo Jerko Leko, ali samo kao suputnik. - Ma, bitno je da igramo hrabro i damo sve od sebe, istaknuo je maksimirski branič Josip Šimunić

Nogometaši Dinama otputovali su u Kijev na utakmicu 2. kola Lige prvaka protiv kijevskog Dinama. Nakon pobjede na Hajdukom u redovima zagrebačkog sastava vlada dobra atmosfera i modri su uvjereni da mogu izvući pozitivan rezultat. Ante Čačić je prije polaska poručio da je cilj modrih ostvariti pobjedu.

Ambijent u Kijevu bit će "neznatno" življi nego što je bio u Maksimiru na startu Lige prvaka. I dok je dvoboj Dinama i Porta u Zagrebu pratilo oko 5.000 gledatelja, u srijedu će Zagrepčane na Olimpijskom stadionu u Kijevu dočekati "poneki namjernik više".

- Čuo sam se s Nikom Kranjčarom i Ognjenom Vukojevićem. Najavili su da nas u Kijevu čeka paklena atmosfera, 70 tisuća navijača! Jasno je da nam neće biti lako, ali budemo li dovoljno hrabri, uz malo bismo sreće mogli doći do dobrog rezultata. Ma, bitno je da igramo hrabro i damo sve od sebe, istaknuo je maksimirski branič Josip Šimunić.

Valjda se i Dinamov napadač Duje Čop dodatno ohrabrio dobrom izvedbom u maksimirskom derbiju protiv Hajduka.

- PSG i Porto najjače su momčadi u našoj skupini, a ako mislimo nekoga iznenaditi, onda je jasno da to moramo učiniti protiv kijevskog Dinama. Mislim da se s njima možemo nositi, u dobroj smo formi i jedva čekam početak utakmice, najavio je Čop.

Inače, zanimljivo je da je s Dinamo put Kijeva krenuo i Jerko Leko koji je udaljen iz momčadi zbog nedovoljnog zalaganja. Čačić nije vratio u momčad bivšeg hrvatskog reprezentativca i nekadašnjeg člana kijevskog Dinama, već je Leko modrima samo suputnik.

Fotogalerija Slavko Mizdor/PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.