Nenad Bjelica: Imamo sve preduvjete za proljeće u europskim natjecanjima

Srijeda, 19. rujna 2018. 20:26 Napisao/la  SC

Nadamo se da ćemo u četvrtak  pokazati više nego u prošloj europskoj utakmici, kaže trener Nenad Bjelica uoči prve utakmice u Europskoj ligi

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica Foto: www.gnkdinamo

 

Nogometaši Dinama u četvrtak (21) u Makismiru igraju utakmicu 1. kola Europske lige, protivnik je ugledni turski velikan Fenerbahče.

- Radi se o vrhunskoj momčadi, s vrhunskim nogometašima, trenerom i vrhunskom tradicijom. Možda nisu imali perfektan početak sezone u turskom prvenstvu, ali to ne znači da nisu vrhunska momčad. S druge strane, mi smo solidno započeli sezonu, zadovoljni smo s 13 utakmica, ali uvijek možemo bolje. Nadamo se da ćemo u četvrtak pokazati više nego u prošloj europskoj utakmici, kaže trener Nenad Bjelica.

Dinamo će biti oslabljen:

- Arijan Ademi i Marin Leovac neće biti spremni za utakmicu, obojica nisu potpuno fit, pa s njim ne želim riskirati. Vidjet ćemo hoće li biti spremni za prvenstveni dvoboj u nedjelju ili će zaigrati tek sljedeći tjedan. Ali, siguran sam kako će igrači koji će zamijeniti njih dvojicu odigrati veliku utakmicu. Za mene to nije problem, iz razloga što kadgod je Šunjić zamijenio Ademi, odigrao je na vrhunskom nivou, odigrat će i sutra veliku utakmicu, govori Bjelica koji ima slatke brige s vratarima:

- Oba naša golmana pokazali su veliku kvalitetu ove sezone i neposredno pred utakmicu ću odlučiti tko će braniti, kaže Bjelica.

Trener Dinama gledao je Fenerbahče u zadnjoj utakmici turksog prvenstva:

- Vidio sam momčad koja ima veliku individualnu kvalitetu, igrače koji mogu u svakom trenutku iznenaditi i riješiti sami utakmicu. Njihovi igrači igrali su na visokom nivou, o momčad koja na listi nema Soldada sve govori. Pokušat ćemo sve eventualne nedostatke iskoristiti u našu korist. Najvažnija utakmica karijere bila mi je protiv Young Boysa, sada je to protiv Fenerbahčea. Međutim, pripremamo se kao za svaku drugo utakmicu. U četvrtak imamo sastanak, ručak, poslijepodnevni odmor i utakmicu navečer. Vjerujem da će biti još većih utakmica u karijeri, priželjkuje Bjelica.

Atmosfera oko kluba odavno nije bila poticajnija, navijači sanjaju europsko proljeće:

- Svi koji prate Dinamo uočili su da imamo problem s realizacijom. U prijašnjim utakmicama stvorili smo jako puno šansi, ali nažalost bili smo neefikasni. Pred ovu utakmicu nismo trenirali završnicu, da promijenimo stvari i da igrači budu malo gladniji. Nadam se da će svi naši ofenzivni igrači biti raspoloženiji u odnosu na zadnje utakmice. U četvrtak želimo napraviti prvi korak i osvojiti tri boda. Imamo dobru momčad, koja je kompaktna, gladna uspjeha, s puno mladih igrača i iskusnih koji ih vode. Imamo i dobru atmosferu u gradu i u klubu. To su sve preduvjeti za proljeće u europskim natjecanjima. Ali moramo napraviti prvi korak, osvojiti tri boda. Morat ćemo dalje nastaviti raditi i u svakoj idućoj utakmici tražiti tri boda, zaključio je Bjelica.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.