Nenad Bjelica: Mislim da je Benfica veliki favorit, međutim naše su šanse jako velike

Srijeda, 06. ožujka 2019. 21:39 Napisao/la  SC

Nadam se nastupu protiv Dinama. Bio bi to posebni osjećaj. Igrati pred punim stadionom Maksimir i protiv svog bivšeg kluba, kaže Filip Krovinović

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica

Nenad Bjelica najavio je prvu utakmicu osmine finala Europske lige između Dinama i Benfice, koja se igra u Maksimiru u četvrtak

- Benfica je vrhunska momčad i očekujemo da nam stvore puno problema. Ono što Benfica radi u Europi, to Dinamo radi u Hrvatskoj. Puno rotiraju kao i mi, ali mislim da nam to neće biti otegotna okolnost jer poznajemo sve njihove igrače i bit ćemo dobro pripremljeni za njih. Mislim da je Benfica veliki favorit, međutim mislim da su i naše šanse jako velike. Vjerujemo u sebe, u svoje mogućnosti, smatram da imamo kvalitetu i talent te da možemo ugroziti šanse Benfice. Ja sam apsolutno na zemlji, igrači to osjete... Nekad se dogodi da netko poleti, svakome se dogodi, nekad je teško nositi se s uspjehom. Očekujem da svi korektno obave svoje zadatke, ono što rade tijekom cijele godine da naprave i ovaj put. To su mladi dečki, kvalitetni dečki, a imamo i kvalitetan stručni stožer koji nam u svemu tome puno pomaže. Ne mislim da je bilo tko od mojih igrača toliko poletio da ne bi bio jednako dobar kao i na početku sezone. Svi imaju svoje žute minute, pa tako i mi. Nismo mi nikakva iznimka. Protivnik isto igra, protivnik je na ovom nivou uvijek kvalitetan, mislim da ćemo mi moći dati sve od sebe kao protiv Viktorije iz Plzena u onom poluvremenu, smatram da je to bilo naše najbolje izdanje i da to možemo ponoviti, rekao je Bjelica koji neće sjediti na klupi:

- Bit ću na tribini gdje sam bio i prošli put, delegat UEFA-e mi je to dozvolio. S iste visine ću gledati utakmicu kao i vi novinari, kaže Bjelica kojemu je Niko Kovač pomogao informacijama o Benfici protiv koje je Bayern igrao u skupini Lige prvaka.

- Želio bih zahvaliti i Niki Kovaču zbog pomoći i želim mu sreću idućeg tjedna u Ligi prvaka. Čuo sam se s njim, otkrio mi je neke solidne informacije koje su mi dobro došle, ali naravno da ne mogu otkrivati što smo pričali. No, dosta mi je pomogao. Smatram da je njihov 'forte': dobra forma, dobar trener, oni su institucija, to je nemoguće dobra ekipa, nevjerojatni individualci, ali smatram da mi možemo biti bolji, zaključio je Bjelica.

Trener Benfice Bruno Lage kazao je sljedeće:

- Analizirali smo suparnika, Dinamo je momčad koja voli igrati i opasni su u napadu. Ne razmišljamo previše o našim suparnicima. Brinemo se o našoj igri. Bitno je da smo povezani, da igramo dinamično i kao ekipa. Igramo utakmice svaka tri, četiri dana i promjene su nužne. Još uvijek igramo na tri fronte i važno je da dobro treniramo. Cilj svakog trenera je napraviti od igrača pravu momčad. Imamo izvrsne pojedince, ali bitno je stvoriti duh momčadi. Najvažnije je stvoriti ljudske i sporske odnose, a mislim da smo u tome uspjeli, kazao je Lage koji nanizao devet pobjeda, preuzeo vodstvo na ljestvici portugalskog prvenstva nakon gostujuće pobjede protiv Porta.

 Filip Krovinović (23) polako se vraća u formu nakon teže ozljede, konkurencija u Benfici je takva da je mladom hrvatskom veznjaku svaka minuta na terenu dragocjena:

- Nadam se nastupu protiv Dinama. Bio bi to posebni osjećaj. Igrati pred punim stadionom Maksimir i protiv svog bivšeg kluba. Osjećam se sjajno u Zagrebu, tu sam odrasao. Obitelj mi je ovdje, prijatelji su mi tu. Čim smo izvukli Dinamo odmah su me pitali u klubu. Rekao sam im kako Dinamo ima odličnu sezonu, odličnog trenera i igrače. Mi ćemo igrati s punim respektom, ali na pobjedu kao i svaku utakmicu, rekao je Krovinović koji je nogomet počeo igrati u Lokomotivi odakle je otišao u Dinamo, pa u Zagreb, pa u Rio Ave...

U Benfici je od 2017. godine, prije teške ozljede bio je standardni prvotimac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.