Dani Olmo potpisao za Dinamo, hrvatski prvak doveo mladog igrača Barcelone

Petak, 01. kolovoza 2014. 00:04 Napisao/la  SC

Dolazak u Dinamo je najbolja opcija za moj nogometni razvoj, kaže 16-godišnji Dani

Dani Olmo potpisao je za Dinamo, hrvatski prvak potpisao je trogodišnji ugovor sa  16-godišnjakom koji dolazi kapetan i najbolji strijelac mlade momčadi Barcelone, kao španjolski reprezentativac i jedan od najperspektivnijih mladih igrača najbolje škole na svijetu.

- Razlog mog dolaska ovdje je vrlo jednostavan: dolazak u Dinamo je najbolja opcija za moj nogometni razvoj. U Dinamu su sjajni uvjeti za mlade igrače, odlično se radi i mladi igrači rano dobiju priliku u seniorskom nogometu. Znam igrače koji su igrali ovdje kao što Modrić, Halilović, Kovačić, Mandžukić, Lovren, a danas igraju u Realu, Barceloni, Interu, Liverpoolu i Atletico Madridu tako da je više nego jasno da se ovdje sjajno radi, kaže Olmo.

Nogomet je do sedam godina igrao u Espanyola, godinu dana kasnije otišao je u Barcelonu za koju je igrao do neki dan. Igra na poziciji špice i oba krila, posljednjih šest godina čak je pet puta bio najbolji strijelac Barcelone. S kapetanskom trakom oko ruke vodio je Barcelonu do mnogih trofeja i brojnih uspjeha, a ništa manje nije uspješan niti u dresu reprezentacije Španjolske s kojom je samo ove godine nastupao i osvojio turnire u Engleskoj, Kazahstanu i Srbiji.


- Želio bih se zahvaliti Barceloni na svemu, oni će uvijek biti moj klub i iskreno se nadam da ću se jednoga dana vratiti tamo. Kao igrač prve momčadi, rekao je Dani, koji je ranije upoznao Hrvatsku:

- Bio sam na Krku na odmoru i jako mi se svidjelo, upoznao sam puno dragih i simpatičnih ljudi tako da je to bilo jedno sjajno iskustvo koje je također pomoglo pri donošenju odluke o dolasku u Zagreb, kaže Dani.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.