BENFICA - DINAMO Ova generacija igrača mentalno je uravnotežena kao ni jedna prije nje u novijoj klupskoj povijesti

Četvrtak, 14. ožujka 2019. 13:06 Napisao/la  Igor Vranić

Dinamova igra u obrani protiv Benfice, pa i protiv Viktorije Plzen, ukazuje da hrvatski prvak ima realne šanse za prolaz u četvrtfinale ako utakmica ne krene neočekivanim smjerom

BENFICA - DINAMO Ova generacija igrača mentalno je uravnotežena kao ni jedna prije nje u novijoj klupskoj povijesti

 

Nogometaši Dinama večeras (21) u Lisabonu igraju uzvratnu utakimicu osmine finala Europske lige protiv Benfice, zagrebačka momčad brani minimalnu (1:0) prednost iz prve utakmice.

Brani je  ključna riječ koju treba razlučiti da bi se ostvario uspjeh!

Unatoč euforičnim hvalospjevima pretežito zagrebačkih medija, daleko je današnji Dinamo prema pojedinačnoj kvaliteti od najboljih momčadi Dinama otkada je HNL-a.

Nema u današnjem Dinamu ni klasnih igrača (Pjaca, Rog, Soudani...), koje je ne tako davno vodio Zoran Mamić, a kamo li svjetskih klasa poput Prosinečkog koje su u naponu snage igrale za Dinamo krajem devedesetih.

U današnjem Dinamo jedino Olmo ima kvalitetu raditi razliku na ovakvoj europskoj razini kao je učinio u Zagrebu.

Ima današnji Dinamo zato najbolji stoperski par (Theophile - Dilaver) u zadnjih petnaestak godina i daleko najbolje izbalansiranu momčad što je zasluga Nenada Bjelice i pozitivne atmosfere oko kluba.

Izgledno je da će se u Lisabonu večeras igrati isto kao u Zagrebu, Benfica je favorit od kojega se prirodno očekuje inicijativa, a u takvom načinu igre Dinamo je puno jači nego što se činilo prije prve utakmice.

Dinamova igra u obrani protiv Benfice, pa i protiv Viktorije Plzen, ukazuje da hrvatski prvak ima realne šanse za prolaz u četvrtfinale ako utakmica ne krene neočekivanim smjerom zbog neke neforsirane pogreške ili poteza.

Štoviše, Dinamo je ostavio dojam da Bjelica u takvom načinu igre nije izvukao maksimum iz momčadi.

Još bržu i okomitiju tranziciju Bjelica ne može uvježbavati u HNL-u, gdje Dinamo lakoćom pobjeđuje s drugom momčadi.

Ukratko, Dinamo večeras neće igrati na postavljenu obranu kao u HNL-u nego će se braniti u postavljenoj obrani.

U takvim uvjetima ova generacija igrača može iskoristiti šansu budući da je mentalno uravnotežena kao ni jedna prije nje u novijoj klupskoj povijesti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.