Atmosfera straha: Dinamo večeras igra uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka

Srijeda, 25. srpnja 2012. 11:10 Napisao/la  I. Vranić

Dok je Mamić u klubu za skupinu tzv. navijača ništa više nije sveto u nekadašnjoj svetinji. Stalno podizanja praga netrpeljivosti dovelo je do apsurda, navijači prijete da će vlastiti klub izbaciti iz europskih natjecanja!

Dinamo večeras igra utakmicu sezone u atmosferi straha! Kako se bliži početak utakmice negativne silnice sve više sužavaju krug oko maksimirskog zdanja, kao da je najmanje važno što kaže trener Ludogoreca:

- Vjerujem da možemo proći Dinamo, mislim da smo igrom u prvoj utakmici to dokazali, smatra Ivajlo Petev

Realna procjena bugarskog stručnjaka odjekuje praznim maksimirskim tribinama koje su opasane zaštitnom mrežom. Umjesto da adrenalin podižu sportski motivi u Dinamu prevladava psihoza straha od moguće eskalacije nasilja na tribinama i ispadanja iz europskih natjecanja čime bi sezona u Maksimiru završila prije nego što je praktično počela. Ako se tome doda izvjesna smjena trenera Ante Čačića, zbivanja na travnjaku postala su usputna tema.

Sukob veće skupine ekstremnih navijača Dinama i uprave na čelu sa Zdravkom Mamićem odavno je prevazišao racionalne razmjere. Mamić je postao poslanje skupine BBB-ovaca, koji su sve svoje aktivnosti usredotočili na diskreditaciju lika izvršnog dopredsjednika Dinama. Klub je postao kolateralna žrtva sukoba, dok je Mamić u klubu za skupinu tzv. navijača ništa više nije sveto u nekadašnjoj svetinji. Najmanje uspjeh u pretkolu Lige prvaka! Stalno podizanja praga netrpeljivosti dovelo je do apsurda, navijači prijete da će vlastiti klub izbaciti iz europskih natjecanja!

Zbog učestalih ispada navijača proteklih sezona Dinamo je pod posebnom prismotrom UEFA-e, koja se neće ustručavati izbaciti hrvatskog prvaka ako bilo koja utakmica u europskim natjecanjima uđe u sivu zonu regularnosti. Dinamo je jedini nacionalni prvak u Europi koji je postao talac vlastite skupine tzv. navijača.

Dinamovo ispadanje iz europskih natjecanja izazvalo bi velike kadrovske i financijske poremećaje unutar kluba. Klub koji godišnje troši oko 20 mil. eura morao bi revidirati poslovanje ako ostane bez prihoda iz Lige prvaka, Mamić bi vjerojatno objavio rasprodaju nogometnih pokretnina i smanjio troškove. Dinamo za svaku titulu hrvatskog prvaka potroši više novaca nego svi klubovi u prvoj ligi zajedno.

Što se tiče Ante Čačića, trener Dinama ionako broji posljednje dane na klupi. Ako Dinamo prođe Ludogorec, Čačić će ostati trener do prvog poraza.

U sveopćoj psihozi jedini racionalni strah trebala bi potaknuti momčad Ludogoreca. Trener Petev je u pravu, bugarski prvak ima potencijal koji jamči neizvjesnu utakmicu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.