Ante Čačić tvrdi: Igor Štimac je dobro rješenje za izbornika

Ponedjeljak, 14. svibnja 2012. 16:41 Napisao/la  Z. G.

Bio je karizmatični igrač, potom ostao u nogometu kao sportski direktor, predsjednik Udruge prvoligaša, kaže Čačić o Štimcu

 

- Štimac je dobro rješenje za izbornika. Bio je karizmatični igrač, potom ostao u nogometu kao sportski direktor, predsjednik Udruge prvoligaša… Poznaje nogomet, nadam se da će biti pun pogodak za sve, kaže trener Dinama Ante Čačić.

  Štimac je, dakle, želio ili još uvijek želi biti: predsjednik Saveza, sportski direktor kluba, predsjednik Udruge prvoligaša, trener, izbornik… To baš i nisu kompatibilne dužnosti.

- Slažem se da nisu, ali a govorim o ulozi izbornika. Od svih njegovih želja, najprihvatljivija je ta da bude izbornik, tvrdi Čačić.

  Na širem Bilićevu popisu za EP osvanula su petorica Dinamovih igrača: Kelava, Šimunić, Vida, Vrsaljko i Badelj.

 - Šimunića je ozljeda izbacila iz ritma, ali ima dovoljno vremena do Eura. Badelj je kapetanski odradio sezonu, Kelava bio naš najstandardniji i najučinkovitiji igrač. A, Vrsaljko… Moćan je, izdržljiv, ali mlađi igrači ponekad suviše komotno doživljavaju situacije. U HNL-u to nije bilo kobno, ali u Europi može biti itekako opasno! No, bitno je da se i Vrsaljko i Vida dižu i da su zaslužili poziv u reprezentaciju, kaže Čačić.

  S popisa je izostao Sammir. Za Čačića - očekivano.

- Sammir nije prošao zimske pripreme, nije uspio uvjeriti izbornika da svojim prezentacijama može pomoći reprezentaciji. Ali, ako nastavi kako je počeo ovoga proljeća, bude li imao takav pristup i ozbiljnost, vrlo će brzo u reprezentaciju, jer je izvanserijski igrač. Može biti igrač prevage u svakom klubu pa tako i u reprezentaciji, smatra Čačić.

  Na čiju će stranu "prevagnuti" borba u skupini C za plasman u drugi krug EP-a?

- Mislim da će skupinu proći Hrvatska i vjerojatno Italija. Da, mislim da Španjolska neće proći. Prvak će biti Njemačka ili Nizozemska!, tvrdi Čačić.

  I baš kad bismo se razveselili ovakvoj Čačićevoj prognozi za reprezentaciju, poljuljamo se kad čujemo da slično misli i za Dinamo, dakle za momčad koja je lani postala statistički najgora družina u povijesti Lige prvaka unutar jedne sezone.

- Cilj nam je prezimiti u Europi. Od danas kreće "operacija Europa"! Istina je da su nastupi u Ligi prvaka stvorili jako lošu atmosferu u i oko kluba. Dinamo ne smije biti vreća za napucavanje. Prvi nam je cilj jasan: od Lige prvaka do Lige prvaka! Ona znači egzistenciju, prihod, nudi i mnoge druge prilike oko nogometa. Moramo sve napraviti da ne propustimo novu priliku, zaključuje Čačić.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.