Ante Čačić, trener Dinama: Ušli smo u Europu bez poraza, i to nešto govori!

Četvrtak, 09. kolovoza 2012. 09:11 Napisao/la  ZG

Osigurali smo još najmanje osam utakmica u Europi. U zadnjih smo pet dvoboja pobijedili, momčad nam je u usponu, a nisu nas ni pokolebale situacije oko kluba. Momčad je stabilna i mirna, kaže Čačić

Zadnja Dinamova prepreka na putu do Lige prvaka bit će rumunjski Cluj, švedski Helsingborg, slovenski Maribor, ciparski AEL Limassol ili izraelski Hapoel Kiryat Shmona. "Plavi" će suparnika doznati na ždrijebu u petak gdje će, zahvaljujući posrtaju Salzburga još prethodnom pretkolu, imati status nositelja. Valjda se ni sam maksimirski trener Ante Čačić nije snašao u takvom "rasporedu figura" pa je, neposredno nakon uvjerljive pobjede protiv moldavskog Sheriffa u srijedu u Zagrebu, pomalo zbunujuće ustvrdio:

 - Ždrijeb? Iako smo nositelji, ne postoji momčad koja je favorit protiv nas.

 Protiv Dinama nitko nije favorit iako je taj Dinamo - nositelj? Kako god, bolje je da Čačić radi lapsuse u mikrofone nego na terenu.

 - Ma, ušli smo u Europu bez poraza. I to nešto govori, dodao je Dinamov trener.

  A, kakvi su dojmovi iz ovih dvaju ogleda protiv Sheriffa?

- O dojmovima pričajte vi, a ja ću o činjenicama. Dakle, osigurali smo još najmanje osam utakmica u Europi. U zadnjih smo pet dvoboja pobijedili, momčad nam je u usponu, a nisu nas ni pokolebale situacije oko kluba. Momčad je stabilna i mirna.

  Je li ovo najbolja Dinamova utakmica još od  proljeća?

 - Teško mi je reći. Neke su utakmice bile u egalu s ovom, ali ova je ipak pokazala Dinamovu širinu.

  Prekidi su još uvijek problem?

- Istina je da prilikom prekida postoji neka nelagoda u podsvijesti igrača.

  Je li bilo "nelagodno" igrati bez suspendiranih Sammira i Pokrivača?

- Kad neki igrači iskoče s takvim ponašanjem, to nas uvijek žalosti. Ali, reakcija je bila spontana. Mi ih se ne odričemo. Ali, želim Dinamo koji neće ovisiti ni o jednom igraču. Sammir je među našim najboljim igračima, sve ovisi kako se pripremi za utakmicu. Ovo mu je zadnja opomena. Drago mi  je da je momčad dobro reagirala. Nakon novčanih kazni vratit ćemo ih u momčad i vjerujem da se onakva njihova ponašanja neće ponavljati. Ovdje nema igrača koji su balast u momčadi. Svi koji su ulazili dali su dodatni impuls, prisutna je dobra korelacija prve momčadi i 'klupe'.

 No, zato je iskričava korelacija između trener i medija koji učestalo spominju moguću Čačićevu smjenu.

 - Ne čitam novine! Svi su moji prethodnici bili predmet zanimanja javnosti. Radim na način koji smatram najboljim, dugo sam u tome, gledam deset poteza unaprijed, a novine moraju svaki dan nešto objaviti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.