Ante Čačić, trener Dinama: Ne volim gubiti, ali ovaj poraz od Porta ne boli!

Utorak, 18. rujna 2012. 23:37 Napisao/la  ZG

Znali smo da je Porto bolja momčad od nas i zato smo se postavili malo defenzivnije. Željeli smo što dulje izdržati bez primljenoga pogotka pa da u nastavku pokušamo nešto učiniti, kaže Čačić

Prvu utakmicu ipak nije izgubio onako kako je najavljivao - protiv Paris Saint Germaina. Dinamov je trener Ante Čačić, zajedno sa svojom momčadi, posrnuo protiv Porta i tako upisao prvi poraz otkako je sjeo na maksimirsku klupu. Za razliku od pretkola Lige prvaka, gdje se u sudačkoj nadoknadi uglavnom tresla suparnička mreža, sad se zaljuljala Dinamova te tako tijesan poraz Zagrepčana ipak pretvorio u rezultatski uvjerljivu pobjedu. Uostalom, slično je bilo i lani na istom travnjaku protiv Ajaxa kad su Nizozemcu zabili za konačnih 2:0 također u zadnjim sekundama.

- Ne volim gubiti. Ipak, ovaj poraz ne boli, jer je došao kao plod bolje igre Porta. Znali smo da je Porto bolja momčad od nas i zato smo se postavili malo defenzivnije. Željeli smo što dulje izdržati bez primljenoga pogotka pa da u nastavku, kad suparnika obuzme nervoza, pokušamo nešto učiniti. Nažalost, primili smo pogodak u najnezgodnijem trenutku. Moramo biti kuražniji i imati bolju igru prema naprijed. Imali smo neke šanse koje smo mogli realizirati i utakmicu učiniti neizvjesnom. Nažalost, nismo ih iskoristili. Razočaran sam posjetom naših navijača. Najavljivao sam da očekujem potporu s tribina. Ne znam razloge ovakvom posjetu. Za Dinamovu momčad prazne tribine bile su hendikep, naglasio je maksimirski trener Ante Čačić.

Kakvu je ulogu namijenio Sammiru? Maksimirski je Brazilac većim dijelom utakmice igrao - centarfora.

- U mojoj viziji igre Sammir je igrao isturenije, između dvojice suparničkih stopera. Zato nije u pojedinim situacijama očekivano reagirao. Moramo se svi prilagoditi igranju u Ligi prvaka. To je ipak neka druga razina u odnosu na sve dosadašnje Dinamove nastupe ove sezone. Još nas čeka pet utakmica u skupini i mislim da ćemo u njima izgledati bolje, kaže Čačić.

Portov je trener Vitor Pereira, pak, istaknuo da je njegova momčad doživjela šok uoči utakmice:

- Prije početka čuli smo vijest da je preminuo otac Lucha Gonzaleza. To se odrazilo na cijelu momčad, ali u konačnici nije imalo negativne posljedice na sam rezultat. Odigrali smo kvalitetno, u pobjedničkom duhu. Možda je drugi pogodak stigao malo zakašnjelo, jer smo utakmicu trebali riješiti puno prije. Bili smo dominantni svih 90 minuta. Mislim da je rezultat mogao biti i uvjerljiviji u našu korist, rekao je Pereira.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.