Ante Čačić: Svi znamo da bez izlaska u Europu ne možemo egzistirati na ovakav način

Ponedjeljak, 16. srpnja 2012. 16:24 Napisao/la  ZG

Ludogorec nije veliko ime, ali plijeni pažnju rezultatima. Ušli su u prvu ligu i osvojili sve što su mogli osvojiti, dakle prvenstvo, Kup i Superkup. Ma, u Bugarskoj moramo igrati kao da nema uzvrata, kaže Čačić

Ni Ludogorec ni Razgrad nisu baš poetska imena i teško bi se Dinamovi igrači sakrili od podsmijeha u slučaju poraza. U srijedu ih u bugarskom Razgradu, dakle, u prvom dvoboju drugog pretkola Lige prvaka čeka Ludogorec, momčad koja se u dvije sezone katapultirala od treće lige do osvajača dvostruke krune. Zanimljivo, klub je do sredine devedesetih, kad se još natjecao u nižim razredima bugarskoga nogometa, nosio naziv - Antibiotik. Tada su se valjda dosjetili da zvuči pomalo čudnovato pa su se odlučili za - Ludogorec. Hoće li sad Dinamo biti "antibiotik" za bivši Antibiotik?

- Nama je ovo otvaranje vrata Europi. Svi znamo da bez izlaska u Europu ne možemo egzistirati na način na koji sada radimo što znači da su nam ovo bitne utakmice. Ludogorec nije veliko ime, ali plijeni pažnju rezultatima. Ušli su u prvu ligu i osvojili sve što su mogli osvojiti, dakle prvenstvo, Kup i Superkup. Ma, u Bugarskoj moramo igrati kao da nema uzvrata!, uskliknuo je maksimirski trener Ante Čačić.

Necivilizirana manjina
A, hoće li svoj "stil igre" nametnuti huligani s tribina?
- To nisu navijači već ekscentrična grupa neciviliziranih pojedinaca koji ruše ugled svih nas. Veseli me što momčad nije previše razmišljala o njima unatoč tome što je bilo neugodno slušati kako ljudi o takvima govore kao Zagrepčanima koji su tamo došli zbog nas. Dinamo je institucija, ima golem broj navijača i nema smisla govoriti o manjini, kaže Čačić.

  Pritom ističe da Dinamo u pretkolima mora biti autoritet na terenu.

- Moramo biti momčad koja diktira igru i ritam i tako barem do one razine pretkola koja nam osigurava europsku jesen.

  O samom Ludogorecu nije suviše pričao:

- Momčad su koja teži igri i kroz kombinatoriku ulazi u završnicu. Možda valja istaknuti Ivanova i Gargorova koji su tehnički dobri, ali mi trebamo više gledati sebe.

  U Razgradu neće biti ozlijeđeni Šimunić i Krstanović kao niti Leko koji vuče crveni karton još od lanjske utakmice protiv Lyona.

  No, zato je spreman kapetan Milan Badelj.

- Još uvijek nemamo previše informacija o Ludogorecu, ali znamo da su dobri i da ih ne smijemo podcijeniti. Na priprema u Turskoj dvaput smo igrali protiv bugarskog Liteksa i oba puta su to bile neizvjesne utakmice. A, Ludogorec je u prvenstvu ostavio taj Liteks iza sebe. Ali, siguran sam da ćemo nametnuti svoj stil igre i proći dalje, istaknuo je Badelj.

  

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.