Ante Čačić: Slaven Bilić neće moći ignorirati Sammirove predstave

Ponedjeljak, 09. travnja 2012. 13:07 Napisao/la  Z. G.

Sammir je moje veliko veselje! Nastavi li ovako igrati, mislim da ni izbornik ne može biti imun na njegove predstave.  Sammir je sjajan, rekao je trener Dinama

Sretan Uskrs svima, a posebno - njima. Tako je otprilike Dinamov trener Ante Čačić predstavio svoj „urbi et orbi“ pred diktafonima i mikrofonima. A kome to - „njima“?

- Navijačima Dinama! Velike čestitke i zasluge za naslov prvaka idu igračima, kao i mojem prethodniku i svima u klubu. Ma, Dinamo je jedini svjetionik hrvatskog nogometa, jedini drži korak s Europom, istaknuo je Čačić.

Ovoga mu se vikenda, dakle, ispunila želja za kojom je vapio uoči vikenda: na Uskrs se probudio kao osvajač naslova prvaka! Dinamu je to sedmi uzastopni naslov, treneru Čačiću prvi…

- Zasluge za ovih sedam pokala idu i predsjedniku Mirku Barišiću i izvršnom predsjedniku Zdravku Mamiću. Oni su ti koji drže klub na ovako visokoj razini.“

Čačićev Dinamo na proljeće, u osam odigranih utakmica, još nije izgubio niti bod u HNL-u. Baš kao što, primjerice, u tri dvoboja u kupu nijednom nije pobijedio.

- Možda nismo uvijek igrali najbolje, ali u tih osam utakmica imamo gol-razliku 25-1, pri čemu se čak 11 igrača upisalo u strijelce. Deset su pogodaka postili vezni igrači, a tri braniči. Iz toga je vidljivo da napadamo s cijelom momčadi. Ovdje sam tek tri mjeseca i uvjeren sam da ćemo iz dana u dan biti sve bolji.“

Karakter Dinamovih igrača tek će sad biti na rendgenu. Tako barem smatra sam Čačić.

- Prvaci moraju na svakoj utakmici pokazati da su prvaci. Preostale će utakmice pokazati karakter mojih igrača. Moramo gledatelje učiniti zadovoljnima. Priliku ćemo pružiti svim igračima kako bismo dobili jasnu sliku s kime ulazimo u sljedeću sezonu.“

A kakav je „karakter“ - Sammir? Na spomen maksimirskoga „carioce“ Čačić se sav raznježi.

- Ma, Sammir je moje veliko veselje! Nastavi li ovako igrati, mislim da ni izbornik ne može biti imun na njegove predstave. Podređuje se momčadi, zabio je tri gola u dvije utakmice. Sammir je sjajan!

Je li Sammir propustio zvuk budilice i prekasno se probudio da bi ulovio mjesto momčadi Slavena Bilića na Europskom prvenstvu?

- Problem je bio što su ga boljele tetive, pokušao je argumentirati Dinamov trener Ante Čačić.

Na upit koliko je noćni život utjecao na ranije neuvjerljive Sammirove nastupe, maksimirski je trener kratko dodao:

- Stalno slušam o tom noćnom životu. Ispričat ću vam crticu nakon naše utakmice protiv Šibenika. Kad smo se vraćali u Zagreb zamolio sam vozača da zaustavi autobus na prvoj benzinskoj postaji kako bih počastio dečke za dobru igru protiv Šibenika. Uglavnom su svi pili pivo. Znate li tko jedini nije uzeo pivo? Sammir.

Čačić je svojedobno „počastio“ i - Hajduk.

- Ja sam 'kriv' što je Hajduk ušao u Ligu prvaka 1994. godine. Bio sam tada trener Dubrave i pobijedili smo Dinamo. Na polusezoni sam preuzeo zaprešićki Inker i opet pobijedio Dinamo. Sjećam se da su se za naslov prvaka tada borili Hajduk i Zagreb, a ja sam s Inkerom tada pobijedio i - Zagreb. Čalo je zabio u prvoj minuti i ostalo je 1-0. Hajduk je tako ušao u Ligu prvaka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.