Ante Čačić: Sada će mediji početi omalovažavati naše suparnike u Ligi prvaka

Petak, 31. kolovoza 2012. 17:01 Napisao/la  ZG

Vidio sam da se piše o "planskom tjeranju" igrača što nema nikakve veze. Leko i Pokrivač nisu napravili nikakav gaf, ali nisu pokazali da su gladni, željni i da žele više od ovoga, kaže Čačić

- Mediji će omalovažavati sva tri Dinamova suparnika, ispalio je maksimirski trener Ante Čačić.

Ne znamo otkud ovakva reakcija, jer je samo nekoliko trenutaka ranije, i to upravo iz novinarskih redova, sletjelo vezano uz "uvjerljiv pohod kroz pretkola Lige prvaka". Uvjerljiv pohod? Nije li Dinamo izbacio bugarski Ludogorec u 98. (!) minuti?! Kakav uvjerljivi pohod?

- Ne razmišljam što je bilo jučer nego što nas čeka sutra. Stalno dižem letvicu i tražim puno i od sebe, ali i od ljudi oko sebe. Užitak je na ovako dojmljiv način ući u Ligu prvaka. Možda je taj Ludogorec bio malo "knap", ali rekao sam da će tako biti nakon priprema. Obaveza nam je popraviti dojam od prošle godine i učinit ćemo sve da se ne ponovi prošla sezona. Ma, očekujem da će mediji omalovažavati sva tri naša suparnika i reći da su "male bebe" s kojima mi lako možemo, ali ja sam realan i znam da su to dva svijeta. Ipak, vjerujem u svoju momčad i nikome neće biti lako. Možemo iznenaditi!, naglasio je Čačić.

Iznenadio je i trener potjeravši Jerka Leku i Nikolu Pokrivača.

- Kopate mi po rani… Kad sam došao, rekao sam da ću učiniti sve da Dinamo bude bolji i da nećemo ovisiti niti o jednom igraču. Na kraju krajeva, ušli smo u Ligu prvaka kao momčad i nijedan igrač ne može reći da je to sam napravio. Oni imaju ugovore i klub treba odlučiti kako će s njima u budućnosti, ali dok sam ja tu oni neće trenirati s prvom momčadi. Vidio sam da se piše o "planskom tjeranju" igrača što nema nikakve veze, jer Pokrivača smo mogli maknuti nakon što je napravio gaf. Kažem, jako mi je žao, ali posao i Dinamo su jedno, a emocije i osjećaji nešto drugo. Leko i Pokrivač nisu napravili nikakav gaf, ali nisu pokazali da su gladni, željni i da žele više od ovoga. Preko toga ne mogu prijeći, kaže Čačić

U subotu, pak, mora "prijeći" preko Lokomotive u okršaju sedmoga kola HNL-a.

- Bez HNL-a ne bi bilo ni Europe niti svih ovih silnih radosti za sve koji vole Dinamo. Utakmice u prvenstvu su nam bitne da održimo atmosferu i, naravno, budemo prvaci i izborimo Europu. Lokomotiva je pokazala da je kvalitetna i učinkovita momčad satkana od kvalitetnih mladih igrača koji su itekako motivirani jer se žele nametnuti i pokazati da se mogu vratiti u Dinamo, zaključuje Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.