Čačić: Nadam se da će ministar Željko Jovanović u subotu gledati hrvatskog prvaka

Petak, 20. travnja 2012. 11:52 Napisao/la  Z. G.

 Idemo u grad iz kojega dolazi naš resorni ministar i želimo pred njim biti na razini koju Dinamo nastoji prezentirati sve ovo vrijeme, rekao je trener Dinama Ante Čačić

- Idemo u grad iz kojega dolazi naš resorni ministar i želimo pred njim biti na razini koju Dinamo nastoji prezentirati sve ovo vrijeme. Dvaput sam ove sezone bio na Kantridi, gledao sam Rijeku protiv Lokomotive i Intera i oba sam se puta susreo s ministrom Željkom Jovanovićem. Nadam se da će doći u subotu i gledati uživo hrvatskoga prvaka, ispalio je Dinamov trener Ante Čačić najavljujuči subotnji prvenstveni okršaj protiv Rijeke na Kantridi.

Pritom je nahvalio i predstavnike organizirane navijačke skupine.

- Čitao sam priopćenje domaće navijačke skupine, koja poziva gledatelje da podrže Rijeku u njenoj borbi za ostanak u prvoj ligi. Takav njihov apel svakako treba pohvaliti, na tome im čestitam. Međutim, moja će momčad biti motivirana iz puno razloga, dodao je trener Dinama.

Trener Čačić ovom prilikom neće moći računati na kartonirane Calella i Tonela, kao ni na ozlijeđenoga Rukavinu. U sastav se vraća oporavljeni Šimunić.

- Ovo je utakmica u kojoj želimo vratiti pobjednički niz, razloga je puno. Prvi i najvažniji je taj što kroz ove četiri utakmice želimo držati dobru atmosferu, pozitivni duh u svlačionici što se manifestira u našim prezentacijama i rezultatima. Čeka nas finale Kupa, pa nam ostale utakmice trebaju poslužiti da zadržimo dobar tonus i ozračje. Sad nas čeka domaćin koji se grčevito bori za ostanak. Radi se o vrlo mladoj momčadi koja je složena ovoga proljeća, ima veliki pritisak i teret osvajanja bodova, jer je u vrlo opasnoj zoni. Njihova mladost, entuzijazam i grčevita borba mogu nam stvoriti dosta problema. Bit će to prava natjecateljska utakmica i očekujem da momčad reagira na pravi način dostojan
hrvatskoga prvaka. Ne zanima me ništa osim pobjede.

Koliko je momčad fizički i psihološki iscijeđena nakon uzvratne utakmice polufinala kupa protiv Zagreba? Je li ostalo štogod „zaliha“ za Kantridu?

- To ćete vidjeti sutra! Motiva nam ne smije nedostajati ni u jednoj utakmici. Nikad nismo čuvali rezultat niti se ponašali kalkulantski, tako će biti i u sutrašnjoj utakmici kao i u svakoj sljedećoj, zaključio je Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.