Ante Čačić nema povjerenja u Ibañeza?

Subota, 03. ožujka 2012. 13:22 Napisao/la  Z. G.

- Ibañez je imao poteškoća s trbušnim zidom, dok je Pivarić pokazao da u njega mogu imati puno povjerenje i da na njega u svakom trenutku možemo računati, kaže Čačić

Konkurencija je u Dinamu toliko živnula da bi se netko mogao zapitati otkud uopće problemi u reprezentaciji. I prijateljska je utakmica protiv Švedske, primjerice, sugerirala da izbornik Slaven Bilić i dalje ima kronične probleme s lijevom stranom obrambenoga reda. No, ovih se dana u Dinamu posebno zaoštrila konkurencija upravo na tom dijelu terena. Novi je trener Ante Čačić iz Lokomotive regrutirao mladoga Josipa Pivarića, nekadašnjega Dinamova „wunderkinda“, koji blistavim izvedbama polako istiskuje Luisa Ibañeza iz udarne postave.

No, Bilić će ipak još „malo“ pričekati ne bi li u Maksimiru pronašao lijek za lijevi bok. Pritom, dakako, ne računamo selidbu Šime Vrsaljka s desne na lijevu stranu. Pivarić ipak još nije dovoljno iskusan i iza sebe nema nijednu utakmicu protiv velikoga suparnika. Ibañez bi, pak, pravo nastupa za hrvatsku reprezentaciju mogao steći tek na ljeto 2013. godine, ali samo pod uvjetom da i dotad ostane igrati u Hrvatskoj.

 Možda bi stanje bilo drukčije da Pivarićev razvoj nije ozbiljno usporila svojedobna ozljeda koljena. Sad je posve spreman, zaigrao je u udarnome sastavu, a time ozbiljno „zaprijetio“ i Ibañezu. U dvoboju u Karlovcu, na startu proljetnoga dijela natjecanja u HNL-u, upravo je Pivarić osvanuo na lijevoj strani i bio jedan od generatora uvjerljive pobjede „plavih“ s 3-0. Znači li to da je Ibañez skliznuo na klupu? Trener Čačić nije želio eksplicitno odgovoriti, ali je pomalo zagonetno provukao:

- Pivarić je dobio priliku u Karlovcu i iskoristio ju je. Dakako, neke stvari ne želimo iznositi u javnost, probleme nastojimo rješavati unutar kluba. Ibañez je imao poteškoća s trbušnim zidom, dok je Pivarić pokazao da u njega mogu imati puno povjerenje i da na njega u svakom trenutku možemo računati. Ali, to ne znači da je Ibañez izgubio svoju poziciju.“

  Čačić uporno ponavlja da u njegovoj momčadi postoji „početnih 11“, a ne „pravih 11“ što bi trebalo značiti da Ibañez i Pivarić ravnomjerno konkuriraju za udarnu postavu. Štoviše, lako je moguće da protiv Osijeka od prve minute ipak zaigra argentinski branič. Znakovito je, međutim, što trener Čačić, spominjući argentinskoga braniča, još nije posegnuo za formulacijom „puno povjerenje“. Znači li to da ga - nema?

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.