Ante Čačić: Mediji od nečega moraju živjeti, od malih ili velikih oglasa!

Ponedjeljak, 30. srpnja 2012. 14:06 Napisao/la  ZG

Čini mi se da je Sheriff ipak blaži suparnik nego Ludogorec. Dinamo je 'na papiru' bio bolji od Sheriffa i prije dvije godine pa je ipak ispao. Dakle, moramo biti oprezni, kaže Čačić

Na trenutke je dojam da u Maksimiru opet dolazi nekakav Real, Ajax ili Lyon… Uostalom, nije li i sam Jerko Leko ovih dana izjavio da moldavski Sheriff gaji sličan stil igre kao i sam Ajax? Kako god, maksimirski je trener Ante Čačić uoči puta u Moldaviju na prvi okršaj trećega pretkola Lige prvaka ustvrdio:

- Vjerujemo da možemo proći Sheriff!

Obično autsajderi ističu „vjeru da mogu proći“. Doduše, možda je ovakva promjena Čačićeve retorike i razumljiva.Uoči dvoboja protiv bugarskog Ludogoreca u prethodnom pretkolu razmetao se izjavama kakvima nije ni Real prije dolaska u Zagreb… Cinici bi podsjetili da je Sheriff prije dvije godine ionako izbacio Dinamo iz Europe pa je onda i shvatljivo da su Moldavci favoriti.

- Naš je minimalan cilj osigurati europsku jesen. Vjerujemo da možemo proći Sheriff, a onda ćemo napraviti sve kako bismo ponovili prošlogodišnji podvig i još jednom igrali u Ligi prvaka. Momčad nam je u odličnom raspoloženju, prošli smo jako neugodnu prepreku, bugarskog prvaka, a zadnja je utakmica protiv Cibalije pokazala da imamo kvalitetnu širinu u sastavu. Na put ide 16 igrača i dvojica vratara, a u avionu neće biti Kovačića, Ademija, Puljića i Tomečaka koji ostaju trenirati u Zagrebu, istaknuo je Čačić.

Uoči Ludogoreca nije želio suviše govoriti o suparniku, isticao je „neka Bugari razmišljaju o Dinamu“… Sad je valjda drukčije, sad su valjda svjesni da postoji i netko s druge strane terena pa su valjda pomnije analizirali Sheriff.

- Radna su, disciplinirana i požrtvovna momčad, igraju u formaciji 4-2-3-1, zaslužuju našu punu pozornost, ali ih se ne bojimo. Čini mi se da je Sheriff ipak blaži suparnik nego Ludogorec. Dinamo je 'na papiru' bio bolji od Sheriffa i prije dvije godine pa je ipak ispao. Dakle, moramo biti oprezni. U Moldaviji nam je cilj postići pogodak ili dva. Mislim da Dinamo danas ima bolju i iskusniju momčad nego u onim ogledima prije dvije godine. Naši su igrači u međuvremenu igrali Europsku ligu i Ligu prvaka.“

Sam Čačić još nije momčad vodio ni u jednom niti u drugom natjecanju. A još uvijek je moguće da tako i ostane budući da se spekulira o njegovoj smjeni.

- Jasno mi je da mediji moraju od nečega živjeti, bilo malih ili velikih oglasa. Ja radim svoj posao u kojem nisam od jučer. Pa, trener sam 26 godina i radim ga najbolje što mogu. Nemam svoj lobi, ni medijski ni sponzorski niti menadžerski. Uvijek sam kao trener obavio svoj posao i siguran sam da će tako biti i u Dinamu. Veliko hvala igračima koji trpe i odlično rade u uvjetima kakve Dinamo ne zaslužuje. Recimo, u subotu nam je protiv Cibalije dosuđen čisti jedanaesterac, a znamo kakve su bile reakcije, rekao je Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.