Čačić: Kada Slaven pobijedi Athletic to je čudo, kada mi pobijedimo Slaven liga je slaba!

Petak, 19. listopada 2012. 12:51 Napisao/la  Z. G.

Kad Hajduk pobijedi Inter, onda je to 'splitsko čudo', a kada ih mi lako pobijedimo bez i najmanjih repova, onda je to 'nikad slabiji Hajduk'. Nešto tu ne štima, zar ne?!“, kaže Čačić

 

 

 

„Kad mi pobijedimo Slaven Belupo, onda je to 'slaba liga', a kada ista momčad pobijedi Athletic Bilbao, onda je 'Slaven Belupo odličan'. Kad Hajduk pobijedi Inter u Milanu, onda je to 'splitsko čudo', a kada ih mi lako pobijedimo bez i najmanjih repova, onda je to 'nikad slabiji Hajduk'. Nešto tu ne štima, zar ne?!“, provukao je Dinamov trener Ante Čačić. Njegovoj je tezi teško proturječiti, no pritom je zaboravio na još jedan detalj.

Čačić je silno hvalio dojmljive nastupe hrvatske reprezentacije koja svojom kvalitetom, barem u defenzivnom dijelu, nije daleko iznad Dinama. Vida i Šimunić igraju i kod Čačića i kod izbornika Igora Štimca, Tonel je barem na razini Ćorluke ili Lovrena, ako ne i bolji… No, Čačićev Dinamo, za razliku od reprezentacije, lakoćom prima pogotke i ni u bunilu ne može osvojiti ni bod(ić) u Ligi prvaka. Poslužimo li se retorikom Dinamova trenera, također bismo se mogli zapitati: tu nešto ne štima, zar ne…

- Samo bih htio podsjetiti na ono što je Hrvatska napravila u zadnjim dvjema utakmicama i nadam se da će poslije takvih prezentacija, koje očito pokazuju da smo na pravom putu, cijela liga i nastupi Dinama tretirati drugačije. Igrači koji igraju za reprezentaciju došli su iz te lige i idemo svi zajedno napraviti pozitivnu atmosferu. Traže se stvari koje tjeraju ljude sa stadiona i pilimo granu na kojoj sjedimo.
 
Čačić je izvijestio da je razgovarao s izbornikom Štimcem čestitajući cijelom stožeru na dobrim rezultatima u kvalifikacijskom ciklusu za Svjetsko prvenstvo.

- Pitao sam ga i za naše igrače s kojima je jako zadovoljan. Veseli me i činjenica što je naš bivši kapetan Milan Badelj u kratkom razdoblju odradio prilagodbu i zauzeo važno mjesto u HSV-u. I to dosta govori o našoj ligi i radu u Dinamu. Da ne radimo kvalitetno, onda bi i njegovo vrijeme prilagodbe dulje trajalo, ne bi se on tako lako prebacio iz jednoga sustava u drugi i tako sjajno funkcionirao.
 

Pitanje je kako će Dinamo funkcionirati u subotu protiv Intera u Zaprešiću. Štoviše, „žuti“ su u prvom dijelu sezone u Maksimiru ščepali bod odigravši 1:1.
 
- Uvijek je upitno kako će momčad reagirati nakon stanke, ali ja očekujem dobru igru, pobjedu i lijepu utakmicu. Naravno, za to treba i Inter za kojeg očekujem da će igrati otvoreno. Jako smo motivirani na Inter, ja posebno. Tu su nas razbili, nabili hrpu šavova, uzeli dva boda i pokvarili atmosferu pred Ludogorec i jako smo mi motivirani na njih.
 
Zaprešićki gledatelji zasigurno neće imati priliku vidjeti Dinamova „wunderkinda“ Alena Halilovića…

- Imao je obaveza u kadetskoj reprezentaciji i sad osjeća probleme na hvatištu. Vidjet ćemo hoće li uopće biti na klupi, zaključio je Čačić.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.