NEOBIČAN PROTOKOL Ante Čačić ostaje upamćen kao jedini trener Dinama koji nije službeno predstavljen prije nego što je debitirao na klupi

Nedjelja, 24. travnja 2022. 12:41 Napisao  I. V.

Čačić radio u sestrinskoj Lokomotivi, što mu je bila najvažnija referenca kada je na opće iznenađenje postao izbornik reprezentacije

Ante Čačić
Ante Čačić Foto: screenshot

Ante Čačić debitira u nedjelju na klupi Dinama u utakmici protiv Gorice u Velikoj Gorici!

Čačić je vodio Dinamo u sezoni 2011/12, kada ga je Zdravko Mamić preko sestrinske Lokomotive prvi put afirmirao.

Smijenio ga je naprasno u studenom 2012. godine, kada je treći put vratio Krunu Jurčića.

Čačić se vratio u Sesvete prije nego što mu je Mamić posredstvom Zlatka Zahoviča pronašao angažman u Mariboru, gdje se nije dugo zadržao.

Nakon toga Čačić je radio u Slaven Belupo i opet u sestrinskoj Lokomotivi, što mu je bila najvažnija referenca kada je na opće iznenađenje postao izbornik reprezentacije.

Smijenjen je u listopadu 2017. godine nakon remija (1:1) protiv Finske na Rujevici, nakon toga kratko je radio u Egiptu i pao u zaborav.

Mamić ga je sada opet izvukao iz ormara, Čačić će u nastavku sezone pokušati obraniti naslov prvaka.

Čačić u novijoj povijesti Dinama ostaje upamćen kao jedini trener koji nije službeno predstavljen prije nego što je debitirao na klupi.

Mamić najbolje zna zašto Čačića nije trebalo predstavljati.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.