DOŠAO IZ MANCHESTER UNITEDA 

Angelo Henriquez u Dinamo stigao na posudbu

Ponedjeljak, 11. kolovoza 2014. 17:40 Napisao/la  SC

Imam puno motiva i želim se dokazati, vjerujem da ću se u Dinamu izboriti za priliku, rekao je Henriquez

Nakon ispadanja od danskog Aalborga u trećem pretkolu Lige prvaka Dinamo se nastavio pojačavati. Unatoč glasinama kako su neki igrači na izlaznim vratima kluba, otvorila su se tek ulazna vrata za još jednog darovitog napadača koji na posudbu dolazi iz najtrofejnijeg engleskog kluba, Manchester Uniteda. Riječ je o Angelu Henriquezu, igraču Manchester Uniteda koji je lani bio na posudbi u španjolskogj Zaragozi. Dinamo ga je doveo na posudbu do kraja sezone, a ima i pravo otkupa njegovog ugovora od kluba s Old Trafforda.

- Sretan sam svojim dolaskom u Dinamo s kojim želim napraviti dobre stvari. Imam puno motiva i želim se dokazati, a vjerujem da ću se u Dinamu izboriti za priliku. Pred klubom su uskoro bitne utakmice u Europi i želim pomoći kako bi ušli u skupine Europske lige, a onda tamo napraviti pravi rezultat, rekao je nakon potpisa ugovora 20-godišnji čileanski napadač.

Angelo Henriquez u Dinamo dolazi iz Manchester Uniteda nakon što je prošlu sezonu proveo na posudbi u Zaragozi, a prije toga je nekoliko mjeseci nosio dres Wigana s kojim je ostvario fantastičan uspjeh i osvojio FA kup. Do svlačionice velikog Manchestera stigao je odličnim igrama u svom Universidad de Chileu gdje je zabio petnaest golova, ali i fantastičnim nastupima u dresu mlade reprezentacije Čilea. Prijelaz u Manchester United bio je vrijedan oko pet milijuna eura, a Angelo ima tri nastupa i dva pogotka u dresu A reprezentacije svoje zemlje.

- Vjerujemo da se radi o pravom pojačanju i napadaču koji će dodatno dignuti kvalitetu u toj fazi igre. Sretni smo što smo uspjeli dogovoriti njegov dolazak u Dinamo i to je velika stvar za nas, ali i naš nogomet. Ovakvim transferima se diže rejting našem klubu, cijeloj ligi te općenito hrvatskom nogometu", rekao je sportski direktor i trener Modrih Zoran Mamić.

Nakon što je Dinamo iz nogometne škole Barcelone doveo jednog od najboljih mladih igrača svijeta Danija Olma, Modri nastavljaju s pojačanjima iz najboljih svjetskih klubova pa tako posljednje pojačanje dolazi iz najvećeg engleskog kluba posljednjih dvadset godina.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.