Provokacija u Vukovaru: Srpski navijači izvjesili Vukovar na ćirilici i zapjevali Ovo je Srbija!

Četvrtak, 15. kolovoza 2013. 20:21 Napisao/la  SC

Napravili su atmosferu kakvu nisam doživio u 41 godini svoje karijere. Od srca im se zahvaljujemo i obećajemo da ćemo im prirediti još razloga za slavlje na ovom prvenstvu, kazao je srpski izbornik Kovačić

Prvog dana U-18 Europskog prvenstva za košarkašice koje se održava u Vukovaru i Vinkovcima, dogodio se incident. Na području opterećenom međunacionalnim problemima, srpski navijači u dvoranu u Vukovaru pojavili su se natpisom Vukovar na ćirilici, a onda su provokaciju garnirali povicima, Ovo je Srbija!

Policija je odmah reagirala i uklonila sporni transparent, daljnji incidenti nisu zabilježeni. A srpske su košarkašice u prvoj utakmici pobijedile Grčku sa 65:52. Srpski izbornik Zoran Kovačić nakon utakmice je pohvalio navijače:

- Napravili su atmosferu kakvu nisam doživio u 41 godini svoje karijere. Od srca im se zahvaljujemo i obećajemo da ćemo im prirediti još razloga za slavlje na ovom prvenstvu, kazao je Kovačić


Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.