PODCAST Veljko Mršić: Preuzeo sam Zadar jer mi je to bila zanimljiva ideja

Ponedjeljak, 29. lipnja 2020. 19:56 Napisao/la  SC
Veljko Mršić
Veljko Mršić Foto: HKS

Novi dan, novi podcast Sportkluba u kojem je naš košarkaški znalac Marin Mrduljaš Babo ugostio izbornika hrvatske košarkaške reprezentacije i novog trenera Zadra Veljka Mršića.

Prije nekoliko dana objavljeno je da je Mršić uz funkciju izbornika postao i novi trener Zadra te je u našem podcastu svom dobrom prijatelju otkrio kako je do toga došlo.

Pričalo se o još mnogo tema, naravno i o hrvatskoj reprezentaciji i kvalifikacijama za Olimpijske igre i Europsko prvenstvo.

SPORTKLUB: Vi ste jedini trener koji je u Hrvatskoj vodio Cibonu, Zadar, Split i Cedevitu. Aktualni ste izbornik, kako to da ste prihvatili poziv Zadra koji je u dosta teškoj situaciji?

MRŠIĆ: Preuzeo sam Zadar jer mi je to bila zanimljiva ideja, Zadar mi je uvijek bio privlačan klub i uvijek kada sam gostovao tamo kao igrač i trener osjećao sam zavist zbog podrške koju imaju od svojih navijača. Uvijek sam bio optimist i vjerujem da se može napraviti nešto dobro tamo. Napravio sam dobru analizu i na osnovu toga sam odlučio preuzeti Zadar. Znam da neće biti lako, ali bit će vrlo izazovno.

SPORTKLUB: Zadar je grad košarke. Tamo je košarka doručak, ručak i večera. Bit će tamo mnogo posla, nekoliko ključnih igrača poput Mavre i Vukovića je ostalo, ali trebat će dovesti još nekoliko dobrih igrača.

MRŠIĆ: Momčad treba oformiti. Klub je dogovorio ostanak Mavre i Vukovića, uz Gilberta, Junakovića tu ima još igrača pod ugovorom s kojim treba vidjeti što će biti. Ideja je da potpišemo neke hrvatske igrače, ali opcija su i Amerikanci koji ako dođu moraju biti pojačanja za klub.

SPORTKLUB: Kakva je situacija s financijama u Zadru?

MRŠIĆ: Želio bih pohvaliti upravu koja već dvije sezone ispunjava svoje obaveze prema igračima i stručnom stožeru vrlo korektno i na vrijeme. Siguran sam da će se tako i nastaviti.

SPORTKLUB: Kako komentirate izjavu Dominika Mavre koji je nakon produljenja ugovora rekao da želi da Zadar osvojio prvenstvo i Kup? Pojačala se Cibona s Nakićem i Drežnjakom, Split će biti jači nego prošle sezone...

MRŠIĆ: Mavra je vođa momčadi i ima sampouzdanja što meni apsolutno ne smeta. Međutim, idemo korak po korak, moramo prvo oformiti momčad i fokus je na procesu, a ne na krajnjem cilju.

SPORTKLUB: Roko Leni Ukić je uvelike pomogao mlađim igračima u tim utakmicama. Kako komentirate njegovu igru i liderstvo?

MRŠIĆ: S Rokom sam puno razgovarao prije tih utakmicama i rekao sam mu da je puno iskusniji i da mora voditi momčad. Napravio je vrhunski posao za nas, bio je strašno pozitivan i pomagao je suigračima, a neki Roko Ukić od prije desetak godina bio vjerojatno bio nervozan. Zaista je bio pravi lider i kapetan, ali rekao sam mu da mi je jako bitan bez obzira na minutažu. On nam je stvarno bio veliko pojačanje jer smo imali neiskusnu momčad

 
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.