Kvalifikacije za SP: Italija pobijedila u Zagrebu, raprodaja ugleda hrvatske košarke

Nedjelja, 26. studenog 2017. 23:01 Napisao/la  SC
Kvalifikacije za SP: Italija pobijedila u Zagrebu, raprodaja ugleda hrvatske košarke



Italija je pobijedila Hrvatsku rezultatom 80:64 u kvalifikacijam aza SP u košarci.

Nakon poraza u  Nizozemskoj, hrvatska košarkaška reprezentacija doživjela je poraz u Zagrebu.

Nastavlja se blamaža oslabljene reprezentacije iako je na odmoru ne baš dojmljiva Italija vodila svega 35:32.

U trećoj četvrtini dogodio se potop,  Italije je brzo došla do dvoznamenkaste prednosti i povratka više nije bilo.

Kome treba ovakva rasprodaja ono malo košarkaškog ugleda nije baš jasno.

 - Izgubili smo od bolje momčadi. Pokušali smo igrati timsku obranu i na početku smo bili uspješni, osobito u prvoj četvrtini i početkom druge. Nakon toga su Talijani počeli igrati individualnije i počeli pogađati šuteve. Kada su otišli na desetak poena razlike, bilo je gotovo. Sebi, kao ni igračima, ništa ne zamjeram. Pripremili smo se za Talijane. Večeras je razlika bila tolika da ne vidim kako bih osobno nešto s klupe mogao promijeniti. Što se tiče prve utakmice s Nizozemcima, zamjerki na svoj račun imam. Ja sam izbornik i nekad povučem dobre poteze, a nekad lošije. Zahvalio bih svim igračima koji su došli. Bilo je mnogo igrača koji su bili ucijenjeni i njima ništa ne zamjeram. Imali smo dva otkaza u tekućem tjednu. Ne bih vraćao na starije igrače. Zahvalio sam se četvorici igrača, a pojedine starije igrače nisam kontaktirao. Ne znam koliko bi mogli pomoći. Na njih više ne možemo računati, rekao je izbornik Ivica Skelin.

Najbolji u redovima Hrvatske bili su Darko Planinić koji je ubacio 20 poene uz 10 skokova, Krušlin je dodao 12 te Šakić 10.
 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.